Elektroda.pl
Elektroda.pl
X

Search our partners

Find the latest content on electronic components. Datasheets.com
Elektroda.pl
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Vw Polo 1996 1.0 - Nie odpala na benzynie.

henio 123 30 Apr 2016 19:17 1347 8
  • #1
    henio 123
    Level 23  
    Witam. Objawy takie jak w temacie. VW Polo 1996 r silnik 1.0 AEV na monowtrysku.Wymieniono pompę paliwa ,czujnik cieczy chłodzącej ,nastawnik przepustnicy. Auto posiada również instalacje LPG .Na tej instalacji pracuje bezbłędnie . Iskra jest. Podmieniłem cały zespół monowtrysku i brak efektu .Silnik po odpaleniu zacznie się trząść i zgaśnie .Jedynie mogę się ratować awaryjnym startem na LPG. Czy ktoś może mi pomóc w tym problemie?
  • #2
    esteban123
    Level 20  
    Wtrysk się otwiera w ogóle? Widzisz czy podaje paliwo?
  • #3
    henio 123
    Level 23  
    Dzięki za odzew.Wtrysk się odzywa są ślady paliwa na przepustnicy .Silnik dojdzie do 2000obr i zgaśnie.Pod vagiem wyszło to : Vw Polo 1996 1.0 - Nie odpala na benzynie. Vw Polo 1996 1.0 - Nie odpala na benzynie. Vw Polo 1996 1.0 - Nie odpala na benzynie. Vw Polo 1996 1.0 - Nie odpala na benzynie. Vw Polo 1996 1.0 - Nie odpala na benzynie. Próbowałem zrobić adaptację przepustnicy i klapa .Niby to powoduje równą pracę na wolnych obrotach .Przed tą awarią objaw był taki że jak postawiło się nogę na pedale gazu i włączyło zapłon to czuć było lekki skok pedału .Teraz tego objawu nie ma .
  • #5
    KAR26
    Level 17  
    Witam - czy sie udało tobie zrobić ta adaptacje to jest jedno , i czy te czesci które wymieniałeś były nowe czy używki? , filtr jak wyżej kolega podpowiada , to jest jak by nie dostawał paliwa .
  • #6
    henio 123
    Level 23  
    Filtr wymieniony razem z pompą paliwa .Odłączyłem klemę z akumulatora bowiem grzebałem przy elektryce silnika .Przeczyściłem styki wtyczki monowtrysku oraz gniazdo wtyku .Po ponownym odpaleniu silnik odpalił.Początkowo miał właściwe obroty ale po próbnej jeżdzie około 12 km trzymają na 1500 obr/min.Co do vaga to polski vag 4.9 jest trochę ubogi i nie wiem jak wejść w bloki pomiarowe.Natomiast w vagu 311.12 Vw Polo 1996 1.0 - Nie odpala na benzynie. po wpisaniu 098 wyrzuca to :Jest w języku angielskim a ja z nim jestem na bakier .Mam nadzieję że jak pojedże to się unormują .
  • #7
    henio 123
    Level 23  
    Odświerzam temat z tego samego powodu .Jakiś czas odpalał na benzynie teraz wraca ten sam problem.Po dłuższej trasie jazdy na LPG objawy są te same .Po odpaleniu spadają obroty i silnik gaśnie .Jedynym lekarstwem na to jest zdjęcie klemy z akumulatora co ratuje sytuacje na dwa dni . Co jest przyczyną tej usterki ? Czyżby po dwóch miesiącach kupował nową pompę paliwa ?
  • #9
    henio 123
    Level 23  
    Na czym polega złe ustawienie na LPG.Oto scereny z pracy instalacji : Vw Polo 1996 1.0 - Nie odpala na benzynie. Vw Polo 1996 1.0 - Nie odpala na benzynie. Vw Polo 1996 1.0 - Nie odpala na benzynie. Vw Polo 1996 1.0 - Nie odpala na benzynie. Vw Polo 1996 1.0 - Nie odpala na benzynie. Vw Polo 1996 1.0 - Nie odpala na benzynie. Vw Polo 1996 1.0 - Nie odpala na benzynie. Vw Polo 1996 1.0 - Nie odpala na benzynie.