Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Dziwne zachowanie centralnego zamka

Bombcio123 30 Apr 2016 23:20 645 5
    Bombcio123
    Level 9  
    Witam otóż mój problem jest następujący. Posiadam Golfa 4 1.6 sr 99rok gdy mam zamknięte auto i chce otworzyć z pilota wtedy otwierają się 2x tył i kierowca A od pasażera tylko sie dzwignoł cypel ze otwarte i zaraz w sek sie zamkneły tak samo jak chce zamknąć auto musze nacisnąć 3x zamkni i wtedy sie zamyka co jest grane Majstry bo jo już gupna od tego
    Z góry dzięki ;)
    Falco76
    Level 25  
    Tak samo się dzieje jak nie domkniesz drzwi. Problem jest w którymś siłowników. Nie dociąga do końca i traktuje jako otwarte drzwi. Takie moje zdanie.
    zubereq
    Level 15  
    Sprawdź przelotki w drzwiach a później możesz spróbować zajrzeć do zamka i sprawdzić switche i przelutować.
    Bombcio123
    Level 9  
    Przelotki sprawdzone jak i switche wszystko wporzadku.Auto i tak za tydzień sprzedaje ale nie daje mi to pokoju musza to zrobić :P yno kaj szukac przyczyn
    KAR26
    Level 17  
    witam - rozumiem ze podłączałeś komputer i najpierw sprawdzałeś błędy ? ja bym zrobił tak ze po kolei bym odpinał w połączeniu w drzwiach kostkę i sprawdzał które drzwi tak naprawdę krzaczą lub ten zamek który się tak zachowuje to wymontował bym go z drzwi i tak na sucho podłączył i sprawdził czy się zachowuje poprawnie , może coś go blokuje i ma problem lub moduł tych drzwi siada ?
    Bombcio123
    Level 9  
    Nie podpinałem sie pod kompa ponieważ nie miałem możliwości ale dawno temu podpiolem i pokazało coś w prawych przednich drzwiach od pasażera.Wycignolem zamek sprawdziłem były zimne luty przelutowałem ale dalej to samo nic nie pomoglo. Nie przejmuje sie tym ze musze na 3x auto zamykac ale wkurwia mnie to że jak ktoś chce wsiąść do samochodu to albo musze mu od srodka otworzyć albo gdy nacisne na otwieranie z klucza to on szybo musi zareagować i otworzyć w momencie gdy sie cypel dzwiga do góry.