Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Wyświetlacz od telefonu na odległość.

beniu1212 01 May 2016 19:23 612 12
    beniu1212
    Level 12  
    Witam

Posiadam potrzaskanego Lg'ka l7 ii i mam pytanie. Mam plan kupić do niego wyświetlacz z allegro za około 30zł, i chciałbym się spytać czy jest możliwość korzystania z samego wyświetlacza, np metr od telefonu (Do telefonu szła by metrowa wiązka przewodów). Czy jest to możliwe i trudne do wykonania ? Pozdrawiam :)
    beniu1212
    Level 12  
    Dziękuję za odpowiedź. Główny cel to licznik w moto ;) Super bedzie wygladalo jak będzie taki Cienki wyświetlacz dotykowy.

Dodano po 48 [sekundy]:

Z tego co naliczylem na zdjeciach z allegro dotyk ma 10pin, wyświetlacz 24pin, jak się to łączy ?

Dodano po 9 [minuty]:

Wyświetlacz od telefonu na odległość.
    NIXIE_123
    Level 34  
    Na płycie głównej telefonu jest odpowiednie gniazdo, do którego wpinasz te wtyki. I teraz ciebie interesuje kabelek którym połączysz je, ale na większą odległość. Może na ebayu takie coś będzie, a jak nie to czeka cię lupa, cierpliwość, stacja lutownicza i stalowe nerwy :)
    Ture11
    Level 38  
    beniu1212 wrote:
    Główny cel to licznik w moto ;) Super bedzie wygladalo jak będzie taki Cienki wyświetlacz dotykowy.

Kolega nie pozbiera się od zakłóceń w takim środowisku - nie wierzę, by to zadziałało, jeszcze dodatkowo z touchpanelem...
    beniu1212
    Level 12  
    Zakłócenia ? Nie wiedziałem że będzie cos takiego występować.
    beniu1212
    Level 12  
    Szkoda że taki krótki... Potrzebne mi min 50cm długości...
    beniu1212
    Level 12  
    Ano prawda przecież to żeńska i męska końcówka. Nie będzie takiego czegoś na polskim rynku nie ?

Dodano po 1 [minuty]:

Tylko ciekawe czy będzie pasować do lg
    tomek122
    Level 22  
    Na takiej długości? Czy aby nie będzie zakłóceń na liniach danych przez samą długość taśmy?

Po za tym slaczego nie zamontujesz normalnie wyświetlacza w telefonie a cały telefon zabudować w motocyklu? Tylko kombinować z wyświetlaczem w osobnym miejscu, przecież i tak musisz zamontować reszte elektroniki z telefonu.
    beniu1212
    Level 12  
    Motor to cross, więc o zabudowie nie ma mowy. Chce dac takie cos bo wyglądało by to mega jak by był wyswietlacz dotykowy z taką grubością.
    beniu1212
    Level 12  
    Mam inny pomysł, a raczej pytanie, zakupiłem za 100zl od kolegi sony xperia e4 który ma uszkodzony dotyk i wyświetlacz. Da się założyć dotyk wraz z wyświetlaczem z innego modelu telefonu ? Nie chodzi mi tu pasowanie do obudowy, ale podłączenie. Pytam ponieważ wyświetlacze z dotykiem do e4 kosztują 150zł, a chciałbym jakoś powiedzmy do 80 z przesyłką.