PS 663S BIO wrote:Ja bym przepłacił za bajer. Ładnie to wygląda i praktyczne bardzo![]()
LG są OK. Nienajgorsze. Na razie mało tego do naprawiania :?
Nie rozumiem tego ja bym przeplacil za bajer

Do you prefer the English version of the page elektroda?
No, thank you Send me over theredzudi wrote:
wiec 1016 czy bajerancki 1346 ? (przeplacac za bajer)
dzudi wrote:czyli rozumiem, ze warto dolozyc 400 zl !!! (taka roznica w cenie)
prohu wrote:Witam
Mam zamiar kupić praleczkę tylko jakoś nie mogę się zdecydować którą wybrać
1.Siemens WM 12E460 PL
2.Bosch maxx 6 WAE 24460PL
3.AEG LAVAMAT 62610
Z opisów wynika że 1 i 2 to to samo a cena inna?
Zasadniczo zależy mi na 6 kg pojemności, dobrym płukaniu (małe dzidzi w domku się pojawiło) 1200 obr. możliwości opóźnionego startu, blokada klawiszy też może się przydać jak dzidzia trochę dorośnie. Jeżeli jest coś innego godnego polecenia to będę wdzięczny za sugestie.
Pozdrawiam
dexter31 wrote:Witam!
Parę dni temu po 10 latach pracy padła mi pralka Ariston AD10 EU. Przez ten czas wymieniłem w niej bęben, łożyska kilka razy i taśmę w pilocie;) Generalnie bardzo fajna pralka. Polecam;)
Teraz przyszedł czas na zakup nowej. W kręgu moich zainteresowań znalazły się pralki Ariston:
-AVL 95 EX
-AVL 95
-AVL 89
-AVL 82
Co byście polecili z tych czterech? A jeżeli nie te to co innego, dobrego na tej półce cenowej by się znalazło?
PS 663S BIO wrote:
W tej klasie cenowej mieści się Zanussi/Electrolux/AEG, Siemens/Bosch, Gorenje i Amica.
dexter31 wrote:
(...) małe koszty użytkowania, pojemność 5kg, równomierny rozkład prania w bębnie, porządne płukanie, krótki czas prania;)
rectosei wrote:
Z tego co wiem to Siemens i Bosch różnią się kilkoma programami, a cała reszta to niemal to samo. Kwestia gustu. Ale sprzęt wybrałeś fajnyTeż mam Boscha i jest
prohu wrote:Witam
Mam zamiar kupić praleczkę tylko jakoś nie mogę się zdecydować którą wybrać
1.Siemens WM 12E460 PL
2.Bosch maxx 6 WAE 24460PL
3.AEG LAVAMAT 62610
Z opisów wynika że 1 i 2 to to samo a cena inna?
Zasadniczo zależy mi na 6 kg pojemności, dobrym płukaniu (małe dzidzi w domku się pojawiło) 1200 obr. możliwości opóźnionego startu, blokada klawiszy też może się przydać jak dzidzia trochę dorośnie. Jeżeli jest coś innego godnego polecenia to będę wdzięczny za sugestie.
Pozdrawiam
Jurek2805 wrote:
A przepraszam bardzo co Cię podkusiło, żeby telefon i telewizor AEG kupować? Gdyby wyszły samochody AEG też byś kupił? To tak jakby pić tanią colę z napisem Cabernet sauvignon.
HP robi niezły osprzet do komputerów ale to nie znaczy, że ich aparaty cyfrowe też są dobre.
Pralki jeszcze AEG robią niezłe i to sie w tym temacie liczy. Za pięć lat może nikt nie będzie o tej firmie pamiętał, za to powstaną nowe firmy- hybrydy, produkujące jednorazówki z bajerami z okresem żywotności dwa -trzy lata. Swoją drogą dziesięć lat jak na pralkę to niezły wynik. Chciałbym taką mieć.
A propos Bośka, to też np. narzędzia profesjonalne tej firmy (niebieskie) zjechały na psy. Serwis drogi jak mokre zboże, a psuje się o wiele częściej niż np. osiem - sześć lat temu. I do wyrzucenia. Już się nie naprawia bo jest to nieopłacalne. Te sprzed osmiu lat jeszcze chodzą, kupione dwa lata temu - śmietnik.
Gdybyśmy się trzymali tylko renomy firmy, to koszty wzrosłyby znacznie.
Niestety takie czasy nastały.
Mnie to tez boli, ale nie mam na to wpływu.
Jurek2805 wrote:Moje zdanie, jeśli w tych pieniądzach, za droga.
Tylko 800 obrotów plus duże zużycie wody. O,5 kg więcej to bajer. Czy ważysz ciuchy przed praniem? Jedyne co ma to wyświetlacz. Wolałbym jakąś porządną z 1000 obr. bez wyświetlacza.
pro_pl wrote:
duży koc to pociągnie czy zgłosi błąd i po zawodach,
PS 663S BIO wrote:A ta automatyka w "cieńkich" praleczkach działa tylko na zasadzie 1 i 2. Tzn mały wsad i duży wsad