Ja ostatnio kupiłem Pralkę Mastercoock psfe 1043 - jast swietna jak na razie pracuje pieknie , stabilnie przy wirowaniu, w cenie 1150 PLNale podobnomożna dużo taniej. aha i zbiornik nie metalowy tylko z tworzywa nie ma co rdzewieć
Do you prefer the English version of the page elektroda?
No, thank you Send me over therelambda_red wrote:Witam, jestem nowy na forum. Śledziłem ostatniej nocy pytania i odpowiedzi na forum dotyczące nowych pralek. Pytanie moje jest takie: Co kupić (jaka firma, jaki model) jeśli chodzi o pralki ładowane od góry (chyba, że nie polecacie - łazienka moja jest malutka)? Kwota o jakiej myśle to max. 2000 PLN. Z tego co wyczytałem warto kupować AEG, Siemensa, Boscha. Proszę o pomoc. Jestem w Wrocławia, jeśli polecacie jakiś godny uwagi sklep internetowy w okolicy Wrocławia to także proszę o wskazanie - w tej chwili śledzę ofertę sklepu aga-intersklep (nie podaję całego adresu, ale po wyszukanie w google jest na pierwszej pozycji).
winotu wrote:Witam
Wraz z żoną mamy zamiar zakupić swoją pierwszą w życiu pralkę na którą, ze względu na inne pilne wydatki, planujemy przeznaczyć jedynie 1000-1200zł. Interesują nas modele posiadające 1200 obrotów bo rok temu zakupiliśmy taką dla mojej mamy i przekonaliśmy się, że w momencie, gdy ma się problem z miejscem do suszenia to taka prędkość jest bardzo przydatna. Budżet nie jest duży więc i pralki nie mogą być najbardziej chwalonych na tym forum producentów (Bosch, Siemens, AEG, Gorenje). Z tańszych producentów zachęcające są oferty firm Amica oraz Beko które przy zakupach wybranych modeli jeszcze w tym roku dają 5letnią pełną gwarancję. W tym momencie zainteresowałem się następującymi modelami:
- Amica PCP5512B623 - która w sklepach internetowych kosztuje około 1200zł (http://www.skapiec.pl/site/cat/302/comp/79985)
- Beko WMD 25121 T - o podobnych parametrach ale bez wyświetlacza, którą do końca listopada można zakupić w sklepie Domar Bydgoszcz za 999zł a w sklepach internetowych najtaniej za około 1200zł (http://www.skapiec.pl/site/cat/302/comp/109700)
lambda_red wrote:Przed chwilą zdecydowałem się i zamówiłem za 1599 PLN Electrolux Inspire 13420 W, będzie w poniedziałek między 18 a 20Jak tylko odpalimy pierwszą serię prania - a uzbierało się tego
dam znać jak się sprawuje.
lambda_red wrote:Oczywiście widać lekkie wibracje przy takich obrotach, ale nie ma mowy o podskakiwaniu czy przesuwaniu się pralki po łazience. Jesteśmy bardzo zadowoleni!!!
Quote:Upatrzyłem sobie taką http://www.euro.com.pl/pralki/lg-wd-10150nup.bhtml
romulus5 wrote:Hm,niestety do blokowiskka mszę mieć max 45 cm głębokości a do tego chciałbym min 1000 obr. wirowania i program szybki/skrócony tak więc pozostaje amica albo lg mam jeszcze trochę czasu ,może ktoś jeszcze się wypowie.I prośba do kolegi Pablo82 żeby za jakiś czas wrzucił swoje spostrzeżenia na forum na temat jego nowej praleczki.
Pozdrawiam
Jurek2805 wrote:lambda_red wrote:Oczywiście widać lekkie wibracje przy takich obrotach, ale nie ma mowy o podskakiwaniu czy przesuwaniu się pralki po łazience. Jesteśmy bardzo zadowoleni!!!
Ja tylko chciałbym delikatnie przypomnieć o wypoziomowaniu, jeśli tego jeszcze nie zrobiłeś.
A tymi wibracjami się nie przejmuj. Wszystko zależy od gabarytów rzeczy jakie są załadowane, ciężaru itp. Pomimo ABC - lekkie wibracje mogą być. Ale woda ze szklanki się nie wyleje. A jak się dobrze ułożą rzeczy to tylko gwizd słychać.
P.S.
Mi się też podoba ten Electrolux.