Koledzy przylacze sie ze swoim pytaniem. Mialem Alan 199A. Mieszkam na trasie W-wa - Terespol i glownie tam sie poruszam po tej trasie, czasem jezdze po mniejszym miescie. Potrzeba kupna radia znana, oprocz tego chce uzywac go do gadania z drugim autem tak do ok 5km. Alan'a 199A mialem z Wilsonem Little 1m. Z gory przepraszam za bledy w nazwach jesli wystepuja. Nie nadarzalem zmieniac biegow i krecic Sq. To był straszny szumofon. Chcialbym żeby nowe radio mi tego oszczedzilo. Chciałbym teraz kupić dobre radyjko do malej osobowki (benzyna), co kupic? Kolega ma radio Taylor III. Mialem okazje przetestowac. Radio konkretne... Niestety cena +500. Może zaproponujecie coś od siebie? Chcialbym też, mieć papużkę (wyjscie PA) i EXT (ale nie jest to konieczne, bardziej zależy mi na dzialaniu radia). Chce kupić zestaw do 300-350zł. PS. Dobrze jakby radyjko mialo wskaznik poziomu sygnalu do oceny odleglosci.
Zastanawiam się nad:
Lafayette Atena
Yosan PRO 120
Yosan JC-2204 (iść dalej w kierunku multi turbo?)
Uniden 520XL (może niższy model? 510? jakie rożnice?), mogę miec za 230-240, ewentualnie za 265 z antena Canva 874 lub Canva 877
Maxon CM-70 - widzialem test na Youtube zrobil na mnie wrazenie (filmik pod tym linkiem --->
http://www.youtube.com/watch?v=JyIZUVevxLg&feature=related ), spodobalo mi sie ASQ, slyszalem że lepszy jest CM-10 (firmy Maxon za bardzo nie znam)
TTI - podobno lepiej odpuscic..., nie wiem...
ewentualnie zaproponujcie mi sami
Myslalem o antenach Lemm, lub ML-145 Sirio, wczesniej mialem tego Willsona, sprzedalem, nie wiem ktorą wybrać do w/w radii. Ale chyba takiej dlugiej nie potrzebuje.
Proszę o szczere porady, bo kupić coś szybko to nie problem.... Z gory dziekuje wszystkim, którzy oświecą mnie w temacie zakupu,