Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

mazda 626 DITD 90 km 99r cięzko odpala , slabe przyśpieszenie muli

lukaszek27l 03 May 2016 17:29 1920 2
    lukaszek27l
    Level 10  
    Witam mam mazde na Austrie 626 /rok 99 /ditd 90km. przebieg ok 300000 km. co jej jest ?? mianowicie czy zimna czy ciepła pali ok 3 sek trzeba rozrusznikować czasami może 2 sekundy . srednio ok 3 sekundy zanim odpali . jazda nią - 1, 2 bieg muli strasznie nie da sie jechać szczególnie przy ruszaniu czy pod górke slaba 3 ,4 bieg troch lepiej . Wymienilem filtr powietrza na knecht a filtr paliwa rok temu też mieniłem ale przed wymianą tez tak odpalała .od 4 lat tak zle pali i jest taka mułowata . dodam ze przejechalem nią ok 60 tkm . czemu teraz pisze ? bo mialem okazje porównać ją z mazda ditd Premacy i widzę ze z moją 626 jest coś nie tak . moja ciągnie słabo ,dopiero od 2,5 tys . obrotów coś tam zaczyna jechać nie wiem co znią zrobić . . czy to pompa wtryskowa ?? czy cos innego może pomożecie. dodam ze silnik pracuje równo , zawsze odpala mało pali w granicach 6l/100km / a pompa jest sucha . mianowicie co jest nie tak to to że - 3 sek . trzeba ją odpalac i strasznie mułowata do 2,5 tys. obrotów. w porównaniu z innymi mazdami

Dodano po 4 [minuty]:

może jest ktoś ze slaska co móglby mi ją przejrzec i naprawić wiem że ta pompa w razie awari to droga zabawa i wole wiedziec czy pompa czy cos innego ktoś kto zna sie na tych samochodach i osprzęcie Denso w tych samochodach ?
    Kune
    Level 24  
    Ja pierdo... czy Ty czytasz to co piszesz? przecież nawet jakby ktoś chciał Ci pomóc to zrezygnuje w drugiej linijce... i do tego jeszcze to Pemancy...
    lukaszek27l
    Level 10  
    efekt sie pogłębial aż do agonii . przy zagrzanym silniku juz wcale nie chciała palic. Okazało sie -regeneracja pompy wtryskowej 14s do 100 kmh:) uzdrowil mi ją pan tadziol z katowic (regeneracja )