To nie jest porównanie i nie ma w tym nic śmiesznego . To jest świadectwo na fakt że matryce IPS są tak samo dobre jak matryce VA. A czasami i lepsze .
Tu opinie zadowolonych użytkowników i możesz im naskoczyć !!!
"Oni mogą panu majstrowi skoczyć tam, gdzie pan może pana majstra w dupę pocałować"
http://pl.wikiquote.org/wiki/Kabaret_Dudek
"Tak jest. Z tym że, Jasiu, jeżeli używasz zwrotu: „Pan może Pana majstra ... pocałować”, zawsze zostawiaj takie niedomówienie. Więcej inteligientnie"
Patrz Pan, taki szczyl i to zna na pamięć. A Pan? Pan nie zna. Bo Pan jest cham, ćwok, nieuk, swołocz i woda na młyn odwetowców WON!
http://www.skecze.net.pl/kabaret-dudek/2-ucz-sie-jasiu
Mam ten TV dłuższy czas. Kupiony z kalibracją od KIKI-ego. Obraz jest naprawdę b.dobry i wszyscy znajomi, którzy widzieli jak gra uważają, że to TV z górnej półki. Są zdziwieni gdy mówię, że nie. Kolory super. Czerń b.dobra, kontrast tez jak na IPS-a. Nie mam żadnego cloudingu. Jest niewielki banding oraz drobne problemy z obróbką sygnału przy szybkim ruchu i dużej ilości drobnych elementów. Jest tez lekkie smużenie przy szybkim ruchu. Ale to mają praktycznie wszystkie TV.
Z ciekawych spostrzeżeń mam następujące. Byłem ostatnio w IMAX-ie na Hobbicie 3D. Stwierdzam, że czerń, kontrast, a zwłaszcza płynność ruchu są lepsze niż w obrazie kinowym.
www.hdtv.com.pl/forum/1123695-post1512.html
===============================================
Ja od siebie powiem ze mimo kilku drobnych wad jestem bardzo zadowolony z tego tv i kalibracji u Kikiego i jak za ta cene mysle ze warto go kupic. Chyba ze sie dolozy jeszcze pare tysi ale ja az taki zamożny nie jestem
http://www.hdtv.com.pl/forum/1123683-post1511.html
=============================================
Witam, jestem od kilku dni posiadaczem 47L. Powiem tylko tyle, że tv spełnia wszelkie moje oczekiwania. Jeszcze nie czytałem instrukcji, nie miałem czasu na zglebianie tajemnic. Po prostu podłączyłem i tyle. Obraz, dźwięk rewelacja. Jakość HD programów jak i innych o dobrym sygnale robi wrażenie. Stare filmy czy kanały o słabej jakości nie rzucają na kolana. Efekt teatru mi się podoba. Niezwykle realistycznie to się ogląda, nie wiem jeszcze jak to wyłączyć i nie wiem czy się da. Może ktoś podpowie na przyszłość. Używam cyfrowy Polsat i jak w dekoderze ustawie dźwięk hdmi stereo to dźwięk przerywa, zanika. Jak ustawie auto to dźwięk jest rewelacja tyle tylko że muszę używać dużego pilota do regulacji głośności. Nie wiem w czym rzecz. Z TV w ciągu dwóch dni od zgłoszenia przyszedł gratis blue Rey. Jeszcze nie podłączony. Jeśli pozwolę na aktualizację to musze resetowac . Wtedy pewnie stracę kalibracje. Czy opłaca się? Co mi da ta aktualizacja. Ogólnie tv polecił Kiki. Jestem mega zadowolony. Trochę mnie przerasta ogrom funkcji i ustawień. Ale jedno jest pewne. Jest to najlepszy tv jaki kiedykolwiek widziałem w prywatnym mieszkaniu, nie w sklepie. Nawet ostatnio zauważyłem że włączając YouTube na kom od razu łączy mi się z TV... Magia jakaś i działa bez problemu.
http://www.hdtv.com.pl/forum/1118749-post1479.html
===================================================
Dzień dobry,
ostatnio zostałem "szczęśliwym" nabywcą telewizora 47l7453. Zanim przeczytałem ten wątek Postanowiłem podzielić się swoimi spostrzeżeniami i wątpliwościami, gdyż nie jestem za bardzo obeznany w tym temacie. Bardzo będę wdzięczny za odpowiedź.
Ze sklepu wyszedłem z toshibą, oczywiście miałem kupić coś innego, ale sprzedawca w saturnie zapewniał mnie, że do gier toshiba będzie lepsza niż samsung (48h6400) ze względu na niższy input lag i bez kitu śmiga to bardzo szybko. Dwa tygodnie zajęło mi przyzwyczajenie się do 8cali większego ekranu, obraz hd i ten gorszej jakości w tv wygląda super, ale martwi mnie kilka rzeczy w innych trybach...
Ma służyć do grania, a przy dużej różnicy jasności obiektów w grach występują w nim prawie takie smugi jak w moim starym samsungu, który kupiłem w 2008 i już był mocno średni. Myślałem, że obecne ekrany mają już to za sobą. Czy ktoś się może wypowiedzieć czy to normalne w dzisiejszych matrycach, czy tylko w tej? Poniżej link.
youtube. com / watch?v = LAKxMAnQVHQ (nie moge wklejać linków, proszę usunąć spacje)
Ogólnie w trybie gry obraz jest bardzo ok, pomijając takie szczególne sytuacje jak ta z filmiku (rzadko widoczna) i opisana poniżej (widoczna częściej)...
W moim egzemplarzu grając w piłkę nożną(PES2015) na PS4 przy szybszych piłkach i szybkich długich ruchach kamery zawodnicy się na chwilę rozmazują (rozdwajają), co mnie bardzo irytuje i męczy oko. Na starym 40calowym samsungu tego nie było. Jaki parametr telewizora za to odpowiada i czego brakuje wobec tego tej toshibie?
Zastanawiam się też po co te ulepszacze obrazu typu clear scan, których nie można używać do lepszej płynności obrazu, czy to w grach czy w sporcie, gdyż totalnie rozmazują obraz przy szybkich akcjach.
Ostatnia sprawa. Przy oglądaniu filmów na usb, nie za bardzo jest jak ingerować w ustawienia obrazu, bo trzeba wyjść z trybu usb, a widzę, że pomimo powyłączanych kontroli podświetleń pojawiające się napisy w filmie potrafią rozjaśnić czerń na ekranie dosyć znacząco. Jak gdyby w trybie ogladania z dysku coś nie do końca działa. Rozkminiam, czy to może wina jakości filmów, czy softu w tv... Czy ktoś zaobserwował podobne zjawisko?
Dużo postów było o smart tv. U mnie sporadycznie tylko nie działa Zwalam to jednak na router, który często muszę restartować żeby net działał w domu.
PS. bardzo spodobały mi się ustawienia użytkownika toshiba7543 (o ile dobrze pamiętam), które lekko stuningowałem pod swoje oko i pokój i natchnęły mnie nową wiarą w ten telewizor. Dzięki wielkie.
Pozdrawiam forumowiczów
http://www.hdtv.com.pl/forum/1115017-post1447.html
========================================================