Witajcie.
Proszę Was o podpowiedź jak zaprogramować 2 wyjścia sterujące pracą rolet przy załączaniu czuwania i wyłączaniu.
Przy roletach mam założone sterowniki które wymagają tylko impulsu na wejściach, czyli z jednego monostabilnego do otwarcia rolety, lub z drugiego mono do jej zamknięcia.
Tak więc wyjście sterujące pracą w "góre" będzie sumą logiczna wyj. monostabilnego i... no właśnie, czego. Skąd sygnał załączenia czuwania, a skąd wyłączenia czuwania?
I prosiłbym Was jeszcze o poradę odnośnie czujek.
Czy czujka dualna będzie się często wzbudzać przy otwartym oknie?
Wiem, po co alarm, skoro okna zostają otwarte
Chodzi mi o ekstremalne warunki, kiedy to ktos zapomni rano zamknąć na piętrze okno z pośpiechu przy zawożeniu dzieci do przedszkola, a jednak załączy alarm 
Proszę Was o podpowiedź jak zaprogramować 2 wyjścia sterujące pracą rolet przy załączaniu czuwania i wyłączaniu.
Przy roletach mam założone sterowniki które wymagają tylko impulsu na wejściach, czyli z jednego monostabilnego do otwarcia rolety, lub z drugiego mono do jej zamknięcia.
Tak więc wyjście sterujące pracą w "góre" będzie sumą logiczna wyj. monostabilnego i... no właśnie, czego. Skąd sygnał załączenia czuwania, a skąd wyłączenia czuwania?
I prosiłbym Was jeszcze o poradę odnośnie czujek.
Czy czujka dualna będzie się często wzbudzać przy otwartym oknie?
Wiem, po co alarm, skoro okna zostają otwarte