Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Polar CM 355 - Nie zawsze "startuje"

07 Maj 2016 00:03 468 4
  • Poziom 26  
    Lodówka od kilku dni ma problemy z "wystartowaniem". Coś w niej pyka ale nie chłodzi część lodówki. Jak załapie to działa OK.
    Za pierwszym razem terapia wstrząsowa uruchomiła ja na 3 dni, teraz już nie pomaga.
    Chciałem sprawdzić część rozruchową (przekaźnik??) ale nie bardzo wiem jak ją zdemontować.
    Po zdjęciu osłony, nie widać aby to się zsuwało, a do tego miejsca jak na lekarstwo. Agregatu raczej nie chcę ruszać aby gaz nie uleciał. Jak to zdemontować? Chciałem styki sprawdzić, bo może się wypaliły. Lodówka ma tylko 23 lata, chciałem ją zreanimować, bo nowe to na 3 lata i następną trzeba kupować.
  • Poziom 26  
    Co można wstawić innego za przekaźnik rozruchowy CALEX MR2.4?
    Po wyczyszczeniu styków lodówka działa już trzeci dzień bez problemów, ale była to reanimacja doraźna,trzeba by było wymienić na nowy, tylko jaki?
  • Poziom 19  
    @tomcio czy dobrałeś jakiś zamiennik?

    Mam dokładnie taki sam problem. Sprężarka sprawna, jak wystartuje, ładnie mrozi.

    Ponawiam pytanie do innych, może ktoś się już spotkał i dobrał zamiennik tego przekaźnika rozruchowego.
  • Poziom 26  
    Przekaźnik do załączania można zamówić u naszych sąsiadów w Czechach.
  • Poziom 19  
    @tomcio a pamiętasz, gdzie to kupiłeś? szukam i szukam po czeskich stronach i nic nie znajduje sensownego.