Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Peugeot bipper 1.4 benzyna/LPG ciężko pali

ferdek16 11 May 2016 20:50 1830 8
    ferdek16
    Level 17  
    Witam, mam problem z autem marki Peugeot Bipper silnik 1.4 benzyna/LPg, Auto bardzo ciężko pali na zimnym silniku trzeba długo kręcić zanim załapie i to po kilka razy, nie wyrzuca lampki mil, sprawdzany komputerem wychodzą nieprawidłowe odczyty z czujnika podciśnienia w kolektorze dolotowym, czujnik raz wymieniono, było około miesiąca spokoju, potem problem powrócił, znów wymieniono czujnik niestety problem już powrócił po kilku dniach. Auto zakupione w listopadzie i ok tydzień po zakupie był założony gaz, genrealnie przed założeniem gazu nie jeździłem tym autem, jedynie tylko co po zakupie a następnie do gazownika. Dlatego ciężko mi stwierdzić czy montaż miał na to wpływ czy jakaś wiązka lub czujnik nie jest odcinany przez sterownik gazowy. Proszę kolegów o porady co może być nie tak.
    złowrogi_boncur
    Level 27  
    Sprawdź czy masz benzynę i ciśnienie paliwa, bo podejrzewam że z gazu nie odpali jak jest ciepły to odpala normalnie?
    ferdek16
    Level 17  
    Takie podstawy jak benzyna i ciśnienie było już sprawdzane, z gazy nie ma możliwości odpalenia. Tak gdy jest już ciepły tzn nawet gdy po trasie przy temp. 5 stopni postoi z 6 godz to odpala bez problemu.
    ferdek16
    Level 17  
    Odnawiam temat nadal walczę z problemem mega trudnego odpalenia na zimnym silniku, został sprawdzony każdy czujnik był podmieniany, przepustnica również, ostatnio nawet sterownik silnika, sprawdzony rozrząd, mechanicy rozkładają ręce i odsyłają do kolejnych, może ktoś ma jakieś pomysły ?
    andrzej20001
    Level 43  
    Zakręć butlę gazu wypal resztki i polataj na pb. Sprawdz rano jak odpala.
    ferdek16
    Level 17  
    Dobrze sprawdzę to rozwiązanie po świętach jak , a kolego masz jakiś trop odnośnie tego gazu ?
    andrzej20001
    Level 43  
    Nieszczelny wtryskiwacz lub reduktor
    ferdek16
    Level 17  
    Ok, ale to będzie miało jakiś wpływ, na odpalanie zimnego silnika na benzynie, co jeszcze może ważne np zdjęcie klemy z akumulatora na noc daje ok 3-4 dni bezproblemowego odpalania z rana następnie znów trzeba hyrać po kilkanaście razy.
    ferdek16
    Level 17  
    Witam zrobiłem długi test LPG wyłączone po 3 dniach już miałem nadzieje że choć udało się zdiagnozować problem lecz to tylko przypadek, że 3 dni odpalał normalnie potem znów to samo.