Elektroda.pl
Elektroda.pl
X

Search our partners

Find the latest content on electronic components. Datasheets.com
Elektroda.pl
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Audi A4 2008 2.0 143KM - Dziwne zachowanie.

piotrekwoj1 12 May 2016 05:51 786 3
  • #1
    piotrekwoj1
    Level 39  
    Witam problem z audi A4 2.0 143KM z 2008 w automacie skrzynia multitronic a mianowicie. Auto kupione z uszkodzonymi wtryskami, wtryski wymienione auto działa lecz jest pewien problem gdy wciskam gaz powoli to auto ładnie się rozpędza ma moc i wszystko działa bez problemu lecz gdy wdepnę gaz do podłogi to do 3tyś obr. jest ok po czy auto zwalnia praktycznie to zera i zaczyna telepać silnikiem, odpuszczam gaz auto wraca do normy i jest ok. Jak znowu przycisnę ta sama sytuacja i nie ma to znaczenia czy jadę od zera czy w trasie przydepnę. Klapy wirowe usunięte bo waliły błędem. Teraż żadnych błędów w sterowniku jak i w skrzyni, parametry rzeczywiste w normie. Podsuńcie jakiś pomysł.
  • #2
    macieja
    Level 25  
    Witaj, sprawdź filtr powietrza.
  • #3
    Alfred001
    Level 14  
    Witam :)

    Kiedyś spotkałem się z podobnym przypadkiem w Audi 2.7TDI w automacie. Auto jeździło super do około 3000 obr/min. Po przekroczeniu tych obrotów zaczynało mocno szarpać silnikiem, po czym jak odpuściło się gaz i obroty spadły poniżej 3000 to wszystko wracało do normy.
    W tym przypadku problemem był uszkodzony wieniec, z którego sterownik zczytywał prędkość samochodu (znajduje się między skrzynią a silnikiem). Paradoksalnie ten wieniec został uszkodzony (ugięte zostało kilka zębów wieńca) podczas wyciągnięcia skrzyni bo wymagała naprawy.

    Nie wiem czy to jest Twój przypadek, ale objawy są dość podobne.

    Pozdrawiam,
  • #4
    piotrekwoj1
    Level 39  
    Dzięki za podpowiedzi nieomieszkam sprawdzić.