Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

LOCO M5 i rejestrator nie widzi kamer :(

14 Maj 2016 11:18 1656 5
  • Poziom 16  
    Witam po burzy padło mi LOCO m5 -- tzn swieca sie diody 2 zasilanie i LAN ale nie widzi go w sieci ( reset nic nie pomógł) -- kupilem uzywane loco m5 i podlaczylem na fabrycznych ustawieniach i widac łaczy sie tak jak na zdjeciu



    ale na rejestratorze nie widac obrazu z kamer.

    Co dziwne jeżeli wpisze w przeglądarkę IP kamery to pokazuje mi obraz z kamery

    Czym jest to spowodowane ze rejestrator nie widzi kamer??
  • Poziom 21  
    Nie napisałeś jaki to rejestrator i kamery.
    Być może przy okazji rejestrator "zgubił" ustawienia kamer" - sprawdź w jego menu "dodawanie kamer" lub coś podobnego.
    Ewentualnie to kamery mogły zgubić ustawienia - sprawdź przede wszystkim ustawienie portów.
  • Poziom 16  
    Rejestrator BCS ECO

    ale przed burza wszystko działało tylko pewnie spaliło loco - bo nie da sie połaczyć dlatego kupilem drugie --
    w rejestratorze niby wykrywa kamery bo wyszukuje ale ip KAMER ale ich nie wyswietla
  • Poziom 16  
    A sprawdziłeś port lan w rejestratorze? Jak loco wyzioneło ducha to i rejestrator mogł
  • Poziom 16  
    dziala bo kamerke mam przed domem i dziala a wszystkie ktore z dala sa nie dzialaja

    a w ustawieniach LOCO ma byc na BRIDGE czy ROUTER SOHO?

    Dodano po 3 [godziny] 16 [minuty]:

    a czy jest mozliwosc ze cos nie tak z LOCO ??

    na kamerki mozna wejsc zmien iac ustawienia -- widoczne sa w rejestratorze jako IP wyszukuje -- ale nie chce ich odpalic ;(

    tylko przez przegladarke widac obraz z kamery
  • Moderator - Sieci, Internet
    Bierz jeszcze pod uwagę - Link