waski78 wrote:Zadam ponownie pytanie, które już tu padło:
Czy to możliwe by końcówka kabla do ładowarki z napięciem 10V lub 20V mogła zabić dziecko?
Jak widać możliwe skoro dziecko jest w ciężkim stanie w szpitalu.
Do you prefer the English version of the page elektroda?
No, thank you Send me over therewaski78 wrote:Zadam ponownie pytanie, które już tu padło:
Czy to możliwe by końcówka kabla do ładowarki z napięciem 10V lub 20V mogła zabić dziecko?
waski78 wrote:Czy to możliwe by końcówka kabla do ładowarki z napięciem 10V lub 20V mogła zabić dziecko?
Łukasz-O wrote:Zgadza się, nie znamy szczegółów, bo to tylko sucha informacja medialna.Ale czy to upoważnia nas do wydawania wyroków? Nie znamy szczegółów tej sytuacji i jak zwykle się o nich nie dowiemy.
krzysiek_krm wrote:Bzdura bzdurę bzdurą pogania.
Jak masz małe dziecko to musisz nauczyć się mieć oczy dookoła głowy i musisz tak zorganizować przestrzeń w domu żeby zapewnić dziecku 100 % bezpieczeństwa.
Jeżeli tego nie potrafisz to nie powinieneś mieć dzieci, ewentualnie stosowna instytucja powinna Ci te dzieci odebrać
Strumien swiadomosc... wrote:Nie powinno się sprzedawać i kupować chińskiego badziewia najgorszego sortu.
zbich70 wrote:
Dlatego pytam po raz wtóry - jakim cudem ładowarka znalazła się w buzi dziecka? Nie dlaczego poraziła, nie skąd wzięło się niebezpieczne napięcie, tylko dlaczego znalazła się w zasięgu dziecka.
Pewnikiem niedługo dojdziemy do absurdu, że niemal na wszystkich produktach będzie umieszczony taki piktogram:
Łukasz-O wrote:Zacząć należy od edukacji. Niestety, program szkolny jest przeładowany bzdetami, które nigdy się nie przydadzą, a nie uczą chociażby podstawowych zasad bezpieczeństwa w życiu, zaradności itd.
krzysiek_krm wrote:Jeżeli tego nie potrafisz to nie powinieneś mieć dzieci, ewentualnie stosowna instytucja powinna Ci te dzieci odebrać.
Strumien swiadomosc... wrote:A co robi ? Wali ?Prąd DC niestety tak nie działa, nie trzepie.
kkas12 wrote:Mi tych głupców w ogóle nie jest żal. Potwierdza się tylko darwinowska teoria doboru naturalnego.Kolejny
Link
oldking wrote:jak byłem małym dzieckiem...
gimak wrote:Będziemy się tu prześcigać we wspominkach kto i co odwalił w wieku dziecięcym? Któż nie sprawdzał jak szczypią w język styki baterii 9V?To ja jako kilkuletni bajtel...
zbich70 wrote:? Któż nie sprawdzał jak szczypią w język styki baterii 9V?