Bieli wrote:Mega 2560. Jest to bardzo fajna zwarta konstrukcja, która ma wyprowadzone chyba wszystkie piny.
Zaskoczę Cię, ale nie wszystkie

Do you prefer the English version of the page elektroda?
No, thank you Send me over thereGrzegorzKostka wrote:Cieszę kolegu Grzegorzu że Ciebie nie razi jak koledzy przedstawiają tu swoje projekty, a Bieli reklamy. I nie chodzi o ich "wyrafiniwanie" bo ktos jak zaczyna, może być bardzo dumny z tego że jak naciśnie jeden klawisz to zapali mu się dioda1 a drugi dioda2 - i trzeba go za to pochwalić. Inna rzeczą jest przedstawienie takiego samoego projektu aby zareklamować wyświetlacz. A kolega Bieli nie robi nic innego na forum tylko spamuje reklamamiTwoje posty to również ordynarny spam (tyle że niereklamowy).
Bieli wrote:Arduino, a teraz też i Genuino rozwija się bardzo dynamicznie, więc postanowiłem sprawdzić, na ile uda mi się podpiąć LCD do tego procesora.
Quote:
Cieszę kolegu Grzegorzu że Ciebie nie razi jak koledzy przedstawiają tu swoje projekty, a Bieli reklamy. I nie chodzi o ich "wyrafiniwanie" bo ktos jak zaczyna, może być bardzo dumny z tego że jak naciśnie jeden klawisz to zapali mu się dioda1 a drugi dioda2 - i trzeba go za to pochwalić. Inna rzeczą jest przedstawienie takiego samoego projektu aby zareklamować wyświetlacz. A kolega Bieli nie robi nic innego na forum tylko spamuje reklamami
Dodano po 4 [minuty]:
PS Sądze że ni tylko ja mam takie zdanie sądząc po ilości plusów.
nouki wrote:Witam. ....
Spacewalker wrote:
mam 10% postepu, udało mi się zrobic pare stron z grafiką i dotykiem ..... po tygodniu![]()
wstyd
Spacewalker wrote:Mam 2 nextiony na zbyciu, 2.8" i 5", oba z dotykiem.
Dwin jak sie zaglębiam to do projektowania HMI jest latwiej, ale widze ze mimo ze moje lcd jest super jasne w pprównaniu z nextion, to na dworze w sloneczny dzien widac prawie tak samo, wiec chyba w niego nie ide....
Matheu wrote:Hej Koledzy,
przeczytałem ten wątek, zaciekawił mnie.
Co polecalibyście (jaki 'systemik' LCD? panel??) do dołączenia do Arduino. Arduino w miarę znam, ale zależy mi na:
- dość łatwa konfiguracja/ połączenie LCD graficznego z Arduino
- programowanie prostej grafiki (np Menu obsługi)
- umiarkowana cena(?)
Co może być dobre 'na początek' i nie tylko?
W Raspberry (na razie) raczej nie chcę wchodzić.