Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Toyota Avensis 2.2 D4D - Ustawienie wałków rozrządu i wałków balansowych

CAR pass 20 May 2016 08:29 10251 9
    CAR pass
    Level 19  
    Witam
    Potrzebuję informacji na temat ustawienia wałków rozrządu na kołach zębatych względem siebie oraz ustawienia wałków balansowych względem wału korbowego w toyocie T25 2.2 D4D. Dostałem auto od "niemcowni" z rozłożonym silnikiem z usterką uszczelki. Splanowany został blok oraz głowica. Rozrząd prosty znaki na kołach i łańcuchu, lecz wałki rozrządu zostały zdemontowane nie prze zemnie. Na kołach zębatych wałków rozrządów mam dwie kropki lecz nie wiem jak względem siebie powinny być ustawione. Posiada ktoś schemat ustawienia tych wałków wzgledem siebie??
    Pozdrawiam i dziękuję z góry.
    konri75
    Level 11  
    Uatwiłeś? Mam ten sam problem.
    CAR pass
    Level 19  
    Ustawiłem ale nie pamiętam. Zabij ale nie robiłem notatek. Nie wiem czy na łańcuchu nie ma ogniw innego koloru
    lskora
    Level 2  
    Cześć. Mam ten sam problem. Chodzi mi o ustawienia wałków balansowych względem wału korbowego w toyocie T25 2.2 D4D. Pamiętasz może jakie tam były oznaczenia i jak to ustawic? Z gódy dzięki za pomoc.
    beryas
    Level 31  
    Panowie macie znaczniki na lancuchach, kolorowe ogniwka maja sie pokrywac ze znakami na kolach zebatych.
    lskora
    Level 2  
    Ale chodzi o ustawienia wałków balansowych względem wału korbowego...
    beryas
    Level 31  
    lskora wrote:
    Ale chodzi o ustawienia wałków balansowych względem wału korbowego...

I tam nie ma znakow?
    zadzwon do mnie jutro 10:30-11:10 mam przerwe moge Ci sprawdzic podeslac na whatssappa, a jak nie to wezme po pracy laptopa do domu
    marszałekkom
    Level 28  
    Mają być kropki

Toyota Avensis 2.2 D4D - Ustawienie wałków rozrządu i wałków balansowych
    beryas
    Level 31  
    znalazlem cos ale nie mam pewnosci czy CI to pomoze.
    Jesli masz 2 walki balansujace to musisz je najpierw ustawic na znaki na kolach zebatych ze soba a dopiero pozniej z walem.

Dodano po 3 [minuty]:

Toyota Avensis 2.2 D4D - Ustawienie wałków rozrządu i wałków balansowych Toyota Avensis 2.2 D4D - Ustawienie wałków rozrządu i wałków balansowych Toyota Avensis 2.2 D4D - Ustawienie wałków rozrządu i wałków balansowych Toyota Avensis 2.2 D4D - Ustawienie wałków rozrządu i wałków balansowych Toyota Avensis 2.2 D4D - Ustawienie wałków rozrządu i wałków balansowych Toyota Avensis 2.2 D4D - Ustawienie wałków rozrządu i wałków balansowych