Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

stacja dokujaca od sl451 do s35?

Misio89 29 Jun 2005 10:12 651 8
    Misio89
    Level 20  
    Witam
    Chce sie dowiedziec czy stacja dokujaca od siemensa sl451 bedzie pasowac do siemensa s35 chce zmienic softa w tym drugim telefonie ale nie posiadam kabla tylko stacje dokujaca . pozdrawiam
    lukmar
    Level 29  
    facet jak ja bym miał w domu stacje, telefon i chciał w nim zmienić soft to już dawno podłączyłbym ten telefon do stacji i sam bym sprawdził :)
    nie sprawdzisz nie przkonasz sie co najwyżej nie pójdzie .
    Więc spróbuj a sie przekonasz
    Misio89
    Level 20  
    chcialem sie tylko upewnic :) sprobuje napewno
    cwaniak666
    Level 12  
    Działa na 100%,wystarczy rozkrecić stacje i juz podlanczasz :)
    Misio89
    Level 20  
    A mozesz mi powiedziec jak ja rozkrecic ja patrzylem ale zadnych srubek tam nie widze
    Homo Erectus
    Level 11  
    Potwierdzam, że stacja będzie działać, robiłem kiedyś taki numer. Problem jest w tym, że stacja nie jest dopasowana do obudowy s35 i dlatego trzeba wyciągnąć/odsłonić samo złącze... Srubek faktycznie nie ma, zamiast tego denko od dołu jest zamocowane na zatrzaski albo klej (dokładnie nie pamięta, bo robiłem to kilka lat temu). W każdym razie na pewno można to zrobić nie niszcząc stacji.
    Misio89
    Level 20  
    ok dzieki za pomoc udalo mi sie rozebrac stacje
    pozdrawiam
    Stuku
    Level 20  
    Homo Erectus wrote:
    Srubek faktycznie nie ma, zamiast tego denko od dołu jest zamocowane na zatrzaski albo klej (dokładnie nie pamięta, bo robiłem to kilka lat temu). W każdym razie na pewno można to zrobić nie niszcząc stacji.

Tam są zatrzaski - do jej demontażu należy użyć małego płaskiego śrubokręta np (ja użyłem jednej z częsci nożyczek do paznokci które rozkręciłem). Na wyczucie trzeba wsadzić na odpowiednią głębokość i odchylić (również na wyczucie) lekko w zewnetrzną strone. Jak już wszystkie zatrzaski się odegnie przy zdejmowaniu górnej częsci trzeba uwarzać na sprężynki (ja około 5 min szukałem na dywanie na kolanach jednej:P)
    Misio89
    Level 20  
    Temat zamkniety
    po zdjeciu obudowy z stacji wszystko bylo ok
    pozdrawiam