Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Opel Astra H - Brak napięcia w gnieździe haka - wiązka dedykowana

potwurek 26 Maj 2016 10:15 1242 2
  • #1 26 Maj 2016 10:15
    potwurek
    Poziom 2  

    Witam
    Założyłem hak holowniczy i wiązkę dedykowaną 7 pin z modułem do astra H. Czy powinno być napięcie w gnieździe haka, czy pojawia się dopiero po podpięciu przyczepy tzn. czy moduł wykrywa jakoś podpięcie przyczepy?
    W gnieździe 14 pin do którego podpinam moduł jest napięcie 2x12V i 6x5V, potem mierzę w gnieździe a tu 0.

    0 2
  • #2 26 Maj 2016 14:13
    decybel91
    Poziom 39  

    Masz niemieckie gniazdo 14pin i moduł do polskiego 7 pin?
    Jak chcesz to spasować?

    0
  • #3 26 Maj 2016 15:54
    potwurek
    Poziom 2  

    14 pinowe gniazdo jest w REC , w nie wpinam moduł, do modułu wpinam wiazke 7 pin ktora podlaczam do gniazda. W 14 pinowym gnieździe REC mam napięcie ale na gnieździe haka już nie więc pytanie czy powinno być napięcie czy pojawia się po podłączeniu przyczepy.

    EDIT:
    ROZWIĄZANY
    W gnieździe przyczepy po podpięciu modułu powinno być napięcie. Problemem były NOWY,USZKODZONY moduł firmy HAK-SYSTEM wiązka 12150520, a dokładnie 1 Pin nie był wlutowany w swoje miejsce. Może przypadek, a może jakaś partia jest walnięta. Po wlutowaniu pinu /jakoś się udało :evil:/ napięcie w gnieździe od razu się pojawiło i światła przyczepy magicznie odżyły. Co straciłem czasu to moje /nowy moduł i uszkodzony? ok brałem to pod uwagę ale sprawdziłem na końcu/ : :twisted:

    0