Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Po resecie BIOSu komputer wolno działa.

26 Maj 2016 15:13 570 4
  • Poziom 5  
    Witam! Mam problem (znowu), ponieważ gdy ostatnio wróciłem z treningu i włączyłem komputer, to ten nie chciał się włączyć. Próbowałem wszystkiego. Aż nagle znalazłem artykuł, żeby zresetować BIOS za pomocą wyjęcia baterii, wyjąłem ją, odczekałem, włożyłem i wszystko się włącza pięknie śmiga.
    No ale odpaliłem sobie na przeglądarce grę Slither i tak wolno działało, że aż patrzeć się nie dało, dlatego wszedłem w Crysis (która normalnie mi chodzi), a teraz przy ustawieniach najniższych mam 2 fpsy.:|
    Z filmami jest tak samo przy 144p - film się zacina i nie da się go oglądać, a przecież zainstalowałem sterowniki do wszystkiego (do karty, do procesora itd.) i nie wiem co mogło się stać. :cry:
    Specyfikacja PC:
    Procesor - AMD Athlon X2 5050e
    Karta Graficzna - AMD Radeon HD 6770
    Zintegrowana - Radeon HD 3200
    Zasilacz - Corsair CX 500W
    Ktoś ma jakieś pomysły?:|
  • Spec od komputerów
    Zrzut ekranu z gpu-z, zakładka sensors przy grze.
  • Moderator na urlopie...
    Szlufik6 napisał:
    ponieważ gdy ostatnio wróciłem z treningu i włączyłem komputer, to ten nie chciał się włączyć.

    Sprecyzuj.
    Szlufik6 napisał:
    Aż nagle znalazłem artykuł, żeby zresetować BIOS za pomocą wyjęcia baterii, wyjąłem ją, odczekałem, włożyłem i wszystko się włącza pięknie śmiga.

    Są pewniejsze metody resetu BIOSu, jednakże czy ten był konieczny?
    https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1204376.html

    Powinieneś trochę bardziej opisać objawy, zamieścić zrzuty ekranu z HWmonitor'a oraz profilaktycznie wykonać pomiary napięć zarówno baterii BIOSu jak i zasilacza:
    https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1199202.html
  • Poziom 25  
    Zapewne wywaliło Ci sterownik od karty graficznej.
    Daj screena z menadżera urządzeń.
  • Poziom 5  
    Spokojnie... wszystko już działa po prostu zrobiłem porządny format :D
    Dziękuje za pomoc.
    Temat do zamknięcia.