Witam, jest to mój pierwszy post na tym forum więc proszę o wyrozumiałość jeśli temat nie jest w tym miejscu co powinien.
Przejdę do sedna sprawy..
Posiadam ofertę Netia internet 20mb/s + TV, problem pojawił się kilka miesięcy po podpisaniu umowy, otóż, gdy korzystam jednocześnie z internetu (na komputerze stacjonarnym) i oglądam kanały telewizyjne, szybkość łącza spada mi o 11mb, a ping rośnie do nawet 1000ms. Router z dekoderem, który dostałem od Netii połączony jest przez Ethernet czyli przewodem. Tak jak pisałem wcześniej problem pojawił się po kilku miesiącach. Według netii nie jest to z ich winy. Dodam jeszcze ze wystarczy, aby tylko dekoder był włączony nie muszę włączać telewizora i problem powstaje.
Bardzo proszę o poradę, gdyż problem jest duży.
-Kilku ludzi mówiło mi ,że kabel Ethernet który posiadam jest zbyt długi, ale przez kilka miesięcy nie było tego problemu, więc ten wątek chyba jest nieprawdziwy.
-Słyszałem też, że jakieś urządzenie w pobliżu może powodować ten problem
szybkość łącza bez TV/////////////szybkość łącza z TV
download ~16mb/s/////////////////download ~3mb/s
upload ~ 1mb/s///////////////////upload ~0,3mb/s
ping ~ 35ms/////////////////////ping 200+
Przejdę do sedna sprawy..
Posiadam ofertę Netia internet 20mb/s + TV, problem pojawił się kilka miesięcy po podpisaniu umowy, otóż, gdy korzystam jednocześnie z internetu (na komputerze stacjonarnym) i oglądam kanały telewizyjne, szybkość łącza spada mi o 11mb, a ping rośnie do nawet 1000ms. Router z dekoderem, który dostałem od Netii połączony jest przez Ethernet czyli przewodem. Tak jak pisałem wcześniej problem pojawił się po kilku miesiącach. Według netii nie jest to z ich winy. Dodam jeszcze ze wystarczy, aby tylko dekoder był włączony nie muszę włączać telewizora i problem powstaje.
Bardzo proszę o poradę, gdyż problem jest duży.
-Kilku ludzi mówiło mi ,że kabel Ethernet który posiadam jest zbyt długi, ale przez kilka miesięcy nie było tego problemu, więc ten wątek chyba jest nieprawdziwy.
-Słyszałem też, że jakieś urządzenie w pobliżu może powodować ten problem
szybkość łącza bez TV/////////////szybkość łącza z TV
download ~16mb/s/////////////////download ~3mb/s
upload ~ 1mb/s///////////////////upload ~0,3mb/s
ping ~ 35ms/////////////////////ping 200+