Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Pompa paliwa Opel Zafira 1,8 16V

poscriptum46 27 May 2016 15:24 5955 6
    poscriptum46
    Level 2  
    Mam problem z pompa paliwa Opel Zafira 1,8 16V silnik Z . Kupilem auto bez instalacji gazowej , na benzynie zrobilem malo kilometrow,zainstalowalem gaz po przejechaniu ok 100 km pompa paliwa odmowila posluszenstwa okazalo sie ze cisnienie w zbiorniku ja rozpielo ,mechanik usunal ta usterke po przejechaniu 300 km problem powrocil ponownie rozpiela sie pompa .Czy ktos spotkal sie z takim problemem w Zafirce.
    Pawel wawa
    VIP Meritorious for electroda.pl
    Albo sama pompa źle założona, albo ktoś pozakładał dodatkowe zaworki zwrotne w złym kierunku.
    poscriptum46
    Level 2  
    Mechanika mam wporzadku tak ze musi byc inna przyczyna

Dodano po 4 [minuty]:

Po pierwszym zlozeniu auto smigalo na benzynce bez problemu do 300 km nastepnie zapalil sie check i kontrolka od ukladu paliwa to oznaczalo ponowna usterke na pompie
    Pawel wawa
    Sprawdziłeś, że pompa ponownie jest rozpięta? I co to dokładnie w/g Ciebie oznacza?
    poscriptum46
    Level 2  
    Przewody gumowe co sa przy pompie sie rozpinaja pompa chodzi ale nie podaje na wtryski bo wezyk jest zsuniety .
    Pawel wawa
    Błąd niestety popełnił mechanik.
    poscriptum46
    Level 2  
    Tzn ? Poprosze o wiecej informacji gdzie blad tkwi.

Dodano po 5 [minuty]:

Zapomnialem napisac ze mechanik naprawia serwisuje opla oraz chevroleta a zarazem jedzi tym samym modelem zafiry co ja mam

Dodano po 11 [minuty]:

I zapomnialem ze auto kupilem od handlarza , byc moze cos on kombinowal bo na rozrzadzie mialem pasek zalozony w bardzo dobrym stanie oczywiscie bylo napisane ze rozrzad byl wymieniany 5tys km wstecz a okazalo sie ze oprocz paska reszta byla weksplatowana nadajaca sie na smieci.

Dodano po 1 [godziny] 31 [minuty]:

Przyszla mi taka mysl ale nie wiem czy dobrze kombinuje a mianowicie
    Podczas przekrecenia kluczyka impuls idzie na przekaznik ktory zalacza pompe paliwa zaczynamy jazde w tym momencie sterownik gazu otrzymuje info ze jest uzyskana temperatura do przelaczenia na gaz i zostaje przelaczony uklad na LPG ale sterownik gazowy nie podal impulsu do wylaczenia pompy paliwa nastepstwem jest wzrost cisnienia w ukladzie i nastepuje rozlaczenie pompy fakt ze pompa tak mysle powinna miec obieg cyrkulacyjny ale to mysle bo nie jestem mechanikiem.