Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Peugeot 406 - Brak zasilania na pompie paliwa i cewce

28 Maj 2016 18:46 1515 5
  • Poziom 8  
    Witam serdecznie.

    Otóż mam problem z Peugeotem 406 1.8 16v 96r. Podczas pracy silnika, zamknąłem maskę i silnik zgasł. Od tamtej pory silnika nie idzie odpalić.Dodam że z wstępnych analiz wynika że nie ma zasilania na cewce oraz pompie paliwa. Został wymieniony przekaźnik przy sterowniku który odpowiadał za załączenie pompy oraz cewki. Wraz z kolegą doszliśmy do wniosku że może być to czujnik zderzeniowy lecz takowego nigdzie nie znaleźliśmy(przy kielichach, w słupkach itd.)
    Dodam jeszcze że immobilizer został usunięty przez jakiś agrotunerów (czyt. został wpisany kod i odcięte kable masowe od klawiatury immo). I tu zadaje pytanie co to może być? Czy to wina sterownika czy airbaga czy Bóg wi co. Z góry dziekuje za odpowiedzi

    Pozdrawiam Dawid!
  • Specjalista grupy V.A.G.
    A podpiąć pod komputer na początek. I będzie wiadomo.
  • Użytkownik usunął konto  
  • Poziom 35  
    Odcięcie klawiatury jako sposób na zdjęcie immo? Gratulacje tym wieś tumanom.

    Odpięcie klawiatury przy odpalonym silniku, dawało efekt tylko do wyciągnięcia akumulatora. Po podpięciu akumulatora, znów trzeba było wpisywać kod.

    Jak nie ma napięcia na cewce i na pompie paliwa (ten sam obwód z przekaźnika podwójnego), więc prawdopodobnie świadczy o problemie z immo.
    Masę podaje komputer na ten przekaźnik i wtedy jest całe zasilanie.
  • Użytkownik usunął konto  
  • Poziom 8  
    Dodam jeszcze że podczas sprawdzania tego podwójnego przekaźnika podawaliśmy na pin nr 10 masę i nagle załączała się pompa paliwa itd. Czyli problem tkwi w immo? I co teraz mam zrobić?