To wy się zdecydujcie, bo jak by to było moje pierwsze radio w naprawie to bym wam wierzył, ale tak nie jest.
Czytajcie ze zrozumieniem a nie gdybajcie po filmie co i jak, bo dla was jak dwa radia są obok i na skali wyświetla się 2s to już radio jest uszkodzone, a może radia do testów były bez podpiętej anteny wiec by się zgadzało, ze moc leci w radiator a nie w eter ? dlaczego bez anteny bo tak szybko jest.
Jak już napisałem wcześniej na ASC nadaje dopiero później na to wpadłem zupełnie przez przypadek, na wyłączonym ASC jest kompleta nisza w głośniku. Wiec nie gadajcie mi tu ze miedzy wzmacniaczem TDA a głośnikiem jest coś uszkodzone bo sa to bzdury.
Uszkodzony może być potencjometr logarytmiczny b50k lub coś za nim, dopiero to radio rozebrałem na części pierwsze bo jest super przemyślane do naprawy czyt. ( w kosz i dać klientowi drugie). Na razie muszę podłączyć potencjometr inny i sprawdzić. a jak będzie coś za potencjometrem no to będę miał problem spory.
Także czytajcie ze zrozumieniem, ja wasze wypowiedzi czytałem z 10 razy tak żeby zrozumieć to co piszecie i zrozumiałem.
=======
Radio nie odbierało później się kapnołem że na ASC odbiera normalnie i teraz mamy dzień 03.06.2016 radio jest rozebrane z wyjętym potencjometrem i czeka na swoja chwile to tyle. Wiec ja tutaj nikogo nie robię w jajo bo po co. Mowie jak jest. Tyle.
Moderated By kriss51.: Trzeba było na początku wszystko dokładnie sprawdzić i opisać. 3.1.15. Pamiętaj, że porady są udzielane w sposób zdalny przy braku fizycznego dostępu do urządzenia, problem musi być bardzo dobrze opisany i zrozumiany przez użytkowników, a tytuł powinien zawierać markę, model oraz skrótowy opis usterki.
Po drugie: robisz strasznie dużo błędów. 3.1.13. Dbaj o poprawność językową i zachowuj zasady netykiety. Nie wysyłaj wiadomości z których trudno wywnioskować co ich autor chciał przekazać. Tym razem poprawiłem.