Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Sony Ericsson T630 problem z ładowaniem. Pomocy !!!

29 Cze 2005 21:59 1152 5
  • Poziom 14  
    Telefon po niewielkim zawilgoceniu w okolicy złącza ładowania /ponoć dziecko go używało jako gryzaczka !!! Problem polega na tym, iż napięcie podawanie na baterię wynosi ok. 1V a powinno być ok 4V. Na wyświetlaczu oczywiście pojawia się ikona ładowania ale jest ono tylko pozorne - nawet po 12 h ładowaniu bateria działa kilkanaście sekund. Płytę oczywiście wyprałem, styki wyczyściłem, podładałem inną sprawną baterię i ładowarkę. Może ktoś wie który układ /może jakis schemat - solucję ?/ na płycie jest odpowiedzalny za ładowanie lub ma jakiś pomysł jak usunąć tą usterkę ? Z góry dziękuje !
  • Pomocny post
    Poziom 15  
    Mam schemat i moge ci przeslac :) >napisz jeszcze jaki masz pobor w czasie ladowania .Mialem to samo ale u mnie pomogla wymiana baterii
  • Poziom 14  
    Jesli pokazuje, a nie laduje to najczesciej jest to ukladzik odpowiadajacy za ladowanie. Jesto to 8 nozkowy scalaczek znajdujacy sie pod ekranem bloku zasilajacego - jest zaraz kolo przetworniczki z przegu plyty. Wymiana tego ukladu powinna rozwiazac problem.

    Pozdrawiam!
  • Poziom 15  
    a moze to jest wina bateri a nie stykow
  • Poziom 17  
    pepiiss napisał:
    a moze to jest wina bateri a nie stykow


    Zauważ pepiiss że autor postu mówi że sprawdzał już ładownie na innej sprawnej bateri
  • Poziom 15  
    oczywiscie przepraszam za pomylke ale nie zauwazylem tego bo u mnie wlasnie byla wina bateri i dlatego ale zeczywiscie zle przeczytalem