Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

klf300 - Podlączenie regulatora napięcia - brak instalacji

franczez 31 Maj 2016 19:36 879 6
  • #1 31 Maj 2016 19:36
    franczez
    Poziom 8  

    Witam,
    Zakupiłem quada Kawasaki z silnikiem klf300. Niestety brakuje w nim instalacji elektrycznej. Ze światłami dałem rade. Pozostaje kwestia ładowania akumulatora. Z silnika wychodzi przewód z 3 pinami. Mierzylem i alternator laduje do około 30v pomiedzy fazami. Nie mam pojęcia natomiast jak podłączyć go do regulatora napięcia. Załączam zdjęcia.
    Pozdrawiam

    0 6
  • #2 31 Maj 2016 20:10
    paweld69
    Poziom 23  

    Jaki to regulator ? Oznaczenie ,typ, lepsze zdjęcie złącza

    1
  • #3 02 Cze 2016 19:41
    franczez
    Poziom 8  

    jedyne numery jakie na nim sa to:
    SH650A-12

    0
  • #5 05 Cze 2016 12:26
    franczez
    Poziom 8  

    podłączyłem tak jak mowiłeś z tym ze nie podłączyłem + żeby zmierzyć ładowanie, niestety z regulatora wychodzi ponad 30V wiec za dużo. Czy w takim razie regulator jest uszkodzony ?
    Dodam ze w moim jest 6 pinów. Rozumiem że środkowy na górze ma być wolny ?

    0
  • #6 07 Cze 2016 19:44
    franczez
    Poziom 8  

    Koledzy czy moja diagnoza jest poprawna, bo nie wiem czy zamawiać nowy regulator.

    0
  • #7 21 Cze 2016 22:07
    paweld69
    Poziom 23  

    franczez napisał:
    podłączyłem tak jak mowiłeś z tym ze nie podłączyłem + żeby zmierzyć ładowanie, niestety z regulatora wychodzi ponad 30V wiec za dużo
    Plus musi być podłączony do aku wtedy można mierzyć, inaczej regulator nie będzie działał poprawnie i można go uszkodzić

    0