Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Kolorowy laser do 1500zł z drukiem na grubym papierze 160

theded 01 Jun 2016 11:39 1797 3
    theded
    Level 14  
    Poszukuję drukarki do biura. Urządzenie laserowe, kolorowe, bez skanera, z zamiennikami w rozsądnej cenie. Z dodatkowych opcji:
    duplex
    interfejs LAN
    możliwość druku na kopertach ale także na grubszym papierze 160 i żółtych zwrotkach pocztowych.

Obecna drukarka HP LJ 400 MFP ma z ostatnim podpunktem problemy. Papieru 160 nie wciąga (jest trochę bardziej śliski) a toner na żółtych zwrotkach się rozmazuje. Doczytałem, że w sterowniku czasem jest opcja wyboru papieru i drukarka zwiększa temp utrwalania. Sekretarka ma to obsłużyć więc fajnie, żeby nie było trzeba wyklikiwać tego 5 min.

Wstępnie sobie wypatrzyłem Brother HL-L8250CDN ale nie mam nigdzie możliwości przetestowania czy poradzi sobie z tym papierem więc zostaje mi zakup "w ciemno" i bazowanie na Waszych opiniach.
    KSRhaziel
    Level 36  
    1. Nie ma drukarki HP LJ 400 - to rodzina drukarek, więc zazywczaj masz nazwy w style "HP LasejJet 400 MFP M475dn" lub coś w tym stylu. Podejrzewam, że masz właśnie M475 albo M425.
    2. Być może wystarczy wymiana rolek. Ile drukarka ma już przebiegu od wymiany rolek?
    3. Dosyć dziwne, że toner Ci się rozmazuje na żółtych zwrotkach. Nie są one z jakiegoś specjalnego papieru. Szczerze mówiąc zastanowił bym się czy to kwestia drukarki, a nie słabej jakości zamienników.
    theded
    Level 14  
    Z modelem masz oczywiście rację. Jeśli chodzi o rolki to jest to w miarę młoda drukarka, ale firmę w której jest ona obsługuję od niedawna i pracownik mógł mi tak po prostu powiedzieć :P Z tym rozmazywaniem tonera to nie sprawdziłem- bazuję na opinii pracownika. W drukarce siedzi ponoć oryginał ale także tego nie sprawdzałem.

Generalnie dostałem prośbę o zakup drukarki, która ma sprawdzić się w powyższych zastosowaniach. Potrzebny jest kolorowy laser a ta HP będzie służyć do innych celów. Jak możesz to doradź coś konkretnego.
    zen3x
    Level 34  
    RICOH AFICIO SG3110DN drukuje na grubym papierze pow 200gr, żel na 2500 wydruków, może drukować z tuszami sublimacyjnymi, zapas wszystkich kolorów - 240zł.