Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Peugeot 308 SW - Błędne wskazania na desce rozdzielczej, gdzie może być błąd?

bilek001 05 Jun 2016 23:21 1839 4
    bilek001
    Level 10  
    Witam kupiłem peugeota 308 sw z 2008 i mam taki problem ktoś pewnie bawił się przy elektronice i źle to wszystko poskładał do kupy czego finałem jest złe działanie wskaźników tz. jak włączam kierunkowskaz to wszystko działa poza wskazaniami na desce rozdzielczej tz nie wskazuje kierunku włączenia kierunkowskazu słuchać dźwięk ale nie mrugają strzałki a co zauważyłem jak włączę światła mijania to jak włączę kierunkowskaz w prawo zaczyna migać kontrolka akumulatora a jak w lewo to zaczyna migać kontrolka oleju gdzie może znajdować się problem może przy podłączeniu ktoś zamienił piny w kostce która przekazuje sygnały na kontrolkę jak tak to gdzie taka kostka może się znajdować?
    chyba że ma ktoś inny pomysł gdzie może znajdować się problem ?
    Strumien swiadomosci swia
    Level 43  
    bilek001 wrote:
    chyba że ma ktoś inny pomysł gdzie może znajdować się problem

Tak spotkałem się już z tym , uszkodzony licznik.
    Całe sterowanie idzie po CAN.
    bilek001
    Level 10  
    Czyli szukać nowego licznika czym się kierować przy wyborze aby pasowało rocznik i model ? Czy wymiana jest trudna do wykonania ?
    bilek001
    Level 10  
    A to w liczniku jest przebieg zapisany myślałem że w komputerze który przekazuje informacje o przebiegu do licznika ciekawe ale ważna sugestia jeżeli tak jest . A czy z nowszego rocznika będzie pasował jest fajny licznik z 2010 czy muszę szukać z 2008 aby pasował ? czy czym się kierować przy wyborze żeby był kompatybilny bo wysyłają za pobraniem więc jak zamówię i odbiorę to jak nie będzie pasował to tak jak bym pieniądze wyrzucił a tego bym nie chciał :).