Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Mój pierwszy wzmacniacz lampowy na bazie projektu AVT-2754

misiek1962 08 May 2021 01:15 33294 64
Altium Designer Computer Controls
    Rolokaster
    Level 9  
    Witam. Dziękuję za odpowiedź i podesłanie schematu. Powinienem w poprzednim wpisie napisać że zainspirowałeś mnie ponownie, ponieważ już kiedyś pisaliśmy na priv, a do złożenia wzmacniacza zabieram się już od jakiegoś czasu. Napisz proszę coś więcej o trafach głośnikowych które zastosowałeś w następnej konstrukcji. Sklep Lampy Elektronowe nie poleca w tej chwili konkretnego producenta. Domyślam się że jest to produkcja Toroidy, ale interesuje mnie czy słychać różnicę w odsłuchu, czy tylko pomiary pokazują że jest lepiej. Dziękuję koledze endykey za wskazanie kierunku co do doboru właściwych producentów, są to cenne informacje praktyczne, gdybyś miał jeszcze jakieś porady chętnie skorzystam. Pozdrawiam.
  • Altium Designer Computer Controls
    misiek1962
    Level 11  
    Chyba w temacie transformatorów niewiele pomogę. W moim wzmacniaczu zastosowałem klasyczne transformatory głośnikowe a w następnych dwóch zastosowałem troidalne. Na słuch to ja jakichś różnic się nie dosłuchałem ale może to mój słuch jest taki, nie wiem. Pomiarów jakiś specjalistycznych nie dokonywałem. O sprawie kiepskich transformatorów troidalnych czytałem ale te co ja zastosowałem póki co działają i na moje ucho nie jest źle.
  • Altium Designer Computer Controls
    arturo299
    Level 11  
    Kolego proszę cię podpowiedź jak podłączyłeś tgl 20/002 jest 6 wejść a na płytce jest 5
    arturo299
    Level 11  
    Super Wielkie dzięki,tego mi brakowało.