Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Piekarnik Mastercook MF-870ATCX resetuje się po pieczeniu

krwi 08 Jun 2016 15:41 2343 3
    krwi
    Level 9  
    W moim piekarniku Mastercook MF-870ATCX (Cod. 901470030) od pewnego czasu zaczął występować problem polegający na tym, że piekarnik resetuje się samoczynnie po kilku, kilkunastu minutach po zakończeniu pieczenia. Czasem jest to chwilowy reset a czasem piekarnik wyłącza się na 1-2 godziny (wygląda to jakby był odłączony od prądu). Dodam, że nigdy nie wyłącza się w trakcie pieczenia i poza tym wszystkie funkcje działają poprawnie, wentylator chłodzący również pracuje. Nie udało mi się znaleźć w sieci opisu takiego problemu i nie bardzo mam pomysł co może być tego przyczyną i jaką ew. część powinienem wymienić.
    Będę wdzięczny za wskazówki.
    ant_z
    Level 2  
    Witam,
    Mam chyba ten sam problem. Udało się naprawić?
    Pozdrawiam,
    Michał
    krwi
    Level 9  
    Póki co nie, zajrzałem do środka ale wszystko wygląda w porządku, żadnych nadpaleń, rozdętych kondensatorów itp. Chcę jeszcze sprawdzić miernikiem czujnik temperatury (termopara) bo jak nie ona to chyba płytka sterująca bo nic innego tam nie ma.
    krwi
    Level 9  
    W końcu problem został rozwiązany. Płytkę sterującą naprawili mi w punkcie gdzie naprawiają elektronikę (w Krakowie M.B.M Electronics przy Czerwonego Prądnika 2). Z tego co widzę zostało poprawionych część lutów i ścieżek. W każdym razie piekarnik działa jak nowy.