Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Ford Mondeo mk2 1998r zatec 1,8l v16 sekwencja LPG

Getas1988 09 Jun 2016 12:28 474 6
    Getas1988
    Level 2  
    Witam mam problem z jazdą na gazie otóż jak popracuje z pół godziny zaczyna dostawać drgań i obroty skaczą, po jakimś czasie, przeważnie po jeździe powolnej zaczyna tracić moc po w głępszym wcisnęciu pedału gazu silnik muli powoli rusza a jak dotrze na 3 bieg szarpie silnikiem i przełącza mi na benzynę sygnalizując mi brak gazu w baku.
    Oto moja lista napraw która nie pomogła:
    Świece zapłonowe, uszczelka od pokrywy olejowej, filtr od gazu, reduktor, przeczyszczałem listwę wtrysku gazowego,
    Proszę o pomoc nie mam już siły do tego samochodu
  • Helpful post
    andrzej20001
    Level 43  
    Musisz podglądnąć co z ciśnieniem gazu,użyj interfejsu do lpg. Może czujnik ciśnienia pada jeśli reduktor i filtry nowe.
    Getas1988
    Level 2  
    Podłączał go pod komputer regulował reduktor w komputerze coś pomajstrowal i powiem że podziałało ale tylko na parę kilometrów potem wróciło to samo i nawet nie wiem czy gorzej działa
  • Helpful post
    andrzej20001
    Level 43  
    Jak oddałes do fachowca to niech skutecznie naprawi.
    Getas1988
    Level 2  
    Zapytanie czy to fachowiec skoro robi mi już 3 raz i dalej to samo a mi coraz większe rogi rosną
  • Helpful post
    andrzej20001
    Level 43  
    A no prawdopodobnie CCC bo nie wierze że w stolicy nikt nie opanuje mondeo 1,8 z lpg
    Getas1988
    Level 2  
    Sprawa praktycznie wyjaśniona otóż świece zapłonowe które wymieniałem były rosyjskiej produkcji i przepalone a i kable zapłonowe do wymiany bo też przebijają i są powalone dodam że chińskiej produkcji mam karę na przyszłość że części sam kupować i patrzeć na ręce mechanika bo świece wymieniałem 2 tygodnie temu razem z uszczelką