Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

[Solved] Opel Corsa C - Dodanie komputera pokładowego

emswisnia 10 Jun 2016 22:09 8148 11
    emswisnia
    Level 15  
    Witam,

Mam pytanie dotyczące możliwości dodania komputera pokładowego do opla corsy C z rocznika 2005. Corsa jest w wersji pakietowej Cosmo.
    Posiada radio CD30 oraz wyświetlacz z data, temperatura, oraz z rds.
    emswisnia
    Level 15  
    Chodzi mi o oryginalny komputer jaki był montowany w tym modelu (jeśli był) wieć pewnie chodzi o MID-a.
    Co daje CID?
    Krnlmgr
    Level 17  
    Mid był montowany lecz nie ma w nim takich funkcji jak z mida- np. z astry g.
    Co daje CID?, otóż m.in daje to co nam najpotrzebniejsze, czyli chwilowe zużycie paliwa i ile możemy jeszcze przejechać, nawigacje, można dokupić moduł kamery cofania(pod CID-a z Astry H) i wiele innych.
    emswisnia
    Level 15  
    Ale czy jest możliwość dodania takiego komputera do Corsy?
    Link

Gdzie można takie coś zakupić i ogólnie co jest potrzebne aby uruchomić taki komputer w Corsie?
    Krnlmgr
    Level 17  
    Coś takiego było w wersjach gsi i to chyba GID?
    Gdzie zakupić: buszuj fora, alledrogo, olx, sprzedajemy bo z zagranicznych sie nie opyla.
    Co jest potrzebne?, nie jestem pewny czy instalacja z pod fabrycznym telefonem, natomiast bankowo radiowe obsługujące to i przełączniki w kierownicy.
  • Helpful post
    jacek0503
    Level 21  
    Powiem tak - żadna "zupa". Szkoda na to cudo kasy i straconego czasu. Może to i fajnie wygląda ale żeby to podłączyć to pewnie rożni "magicy" zawołają taka cenę ze klękajcie narody. Naprawdę "skórka nie warta wyprawki". Pozdrawiam. J
    Krnlmgr
    Level 17  
    CID to bajerancka sprawa ten temat jakiś czas temu wałkowałem i z tego co teraz znalazłem, to nadaje sie od Merivy A od 2005>
    O tu psztryknij
    Najgorsze to znaleźć takie pasujące i odpowiadające nam cenowo, podłączenie tego to kwestia dołożenia parunastu kabelków od tej samej wtyczki i zaprogramowanie tech-em, opcom-em...
    emswisnia
    Level 15  
    Myślałem że wstawienie takiego MID czy CID nie będzie bardzo trudne.
    Dziwie się że Opel nie umieścił w Corsach komputera pokładowego tym bardziej w lepiej wyposażonych wersjach.

Ja akurat nie wymagam nawigacji czy kolorowego wyświetlacza a raczej spalania chwilowego oraz ilości kilometrów na paliwie.
    emswisnia
    Level 15  
    Gra nie warta świeczki. Pomysł fajny ale kosztowny.