No i mam problem. Szpic 2 cale wraz z rurami 5 sztuk po metrze z mufami został wkręcony na głębokość 7,5 metra. Lustro wody jest 4 metry poniżej gruntu w róże jest ok 3,5 metra wody. Czytałem na necie aby nie montować zaworu zwrotnego na dole bo w razie awarii będziemy mieć mega problem ale ja już go mam teraz. Rury żeliwne ocynkowane zakończone są kolankiem na głębokości ok 0,5 metra i i przechodzą na rurę PE 1 i 1/2 potem po ścianie elewacji ok 1 metr go garażu. Dalej chciałem zamontować zawór zwrotny 2 cale bo taki posiadam i pompę z hydroforem IBO AJ 50/60 1100W zbiornik 50L 60 l/min. Pompy jeszcze nie podłączyłem bo jedzie do mnie ale mam problem ponieważ nie da się zalać takiej rury ponieważ nie ma zaworu zwrotnego na dole. Wkładam węza mogę lać godzinę i nic.
Bardzo proszę o pomoc czy pompa sama to pociągnie ? Czy może zamontować zawór zwrotny gdzie na rurze poniżej gruntu mogę ze 2 metry wykopać i się tam dostać ale w razie awarii taki zawór będzie pod kostka brukową
i czy to coś da ? jak będzie np dwa mery nad lustrem wody w rurze 2 cale
Bardzo proszę o pomoc
Bardzo proszę o pomoc czy pompa sama to pociągnie ? Czy może zamontować zawór zwrotny gdzie na rurze poniżej gruntu mogę ze 2 metry wykopać i się tam dostać ale w razie awarii taki zawór będzie pod kostka brukową

Bardzo proszę o pomoc