Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

HP G62 - trafia do baterii, ale bez ładowarki

13 Cze 2016 14:00 618 3
  • Poziom 4  
    Witam HP G 62 plyte PM_A_HPC_S MV _MB_V1

    Problemem jest to, że zazwyczaj działa na baterii , ale po podłączeniu ładowarki wyłącza

    Po podłączeniu ładowarki tylko dioda zasilania miga bardzo słaby jak 1 sekundę i okolic ma trzask pu5

    najekem na forum czytałem , że płyta ma status ACC powodując PQ 37 i PQ 55

    I odlutoval oba tranzystory i deska wynikiem wyrusza w 3-5 sekundy po tym, jak zostanie zamknięty
    5 pu maxim 8731 Zamieniłem


    Zasilanie jest pierwotnym źródłem HP

    stykowe od źródła pin 3 jest 5.3V - smart_ADP_ID

    Sygnał prowadzi przez oporu pr 194 do 130KΩ PU12 pin 5 0.853V

    pu5 sygnał mierzony bez zasilania z baterii od źródła i bez tranzystora PQ 37 i PQ 55
    pin1 gnd 0.7V
    pin 2 acin 3.3V
    pin3 ref 4.78V
    pin4 ccs 0.71V
    pin5 cc1 0.71V
    pin6 ccv 0.71V
    pin7 dac 0.7V
    pin8 inp 0.72V
    pin9 sda 3.3V
    pin10 scl 3.3V
    pin11 vdd 3.3V
    pin 12 gnd 0.7V
    pin13 acok 3.7V
    pin14 bat sel 0.7V
    pin15 ffs2 4.4V
    pin 16 fbsb 4.4V
    pin 17 csin 4.4V
    pin 18 csip 4.4V
    pin19 pgnd 0V
    pin 20 dlo 0V
    pin21 ldo 6V
    pin22 dcin 19.2V
    pin23 lx 4.43V
    pin24 dh1 5.78V
    pin25 bst 5.8V
    pin 26 vcc 6.0V
    pin27 cssn 19.22V
    pin28 cssp 19.22V
    Pomiar ten jest bez tranzystora , bo sen nie można zmierzyć napięcia pin znacznie waha

    ponieważ nie tak dobre jak reszta proszę napięcia są na pu5 dokładnie tam, gdzie usterka może być, że zamyka obwód na przeciążenia acc of ?
  • Poziom 27  
    Sprawdź czy nie mają zwarcia: PQ36, PQ38, PQ8.
  • Poziom 4  
    przesłał nowy bios i nalutoval kopię Q37 i Q55

    Plytu idzie z ładowarką i akumulatorem w funkcję ładowania wygrana zpravna i widzi podłączonego ładowarkę ,
    Problem jest taki , że po podłączeniu ładowarki nie świeci i moc nawet po wyłączeniu płyty LED oraz konektroru dc
    w max8731 okolicy po podłączeniu ładowarki i bateria zaczyna gwizdać w otoczeniu , bez baterii niedziele

    PL3 zmieniłem , ale ten sam wynik , jak w człowieku gwizdanie zrobić?

    gdzie jest błąd, że mi się dioda ładowania i nie ma mocy ?

    Dodano po 1 [godziny] 36 [minuty]:

    pq13 pin D 0V pin G 3,3V
    pq14 pin D 3.3V pin G 0V

    co może być błędem , że dioda nie jest na DC?

    Dodano po 2 [godziny] 1 [minuty]:

    rozwiązany na lodzie został złamany stykowe w kontektoru na plyte

    Pomożesz mi doradzi , dlatego piasek lub powód?