logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Renault Laguna 1 1,9DTI brak zaislania na złączu diagnostycznym

markul20 14 Cze 2016 17:06 1035 6
REKLAMA
  • #1 15742337
    markul20
    Poziom 8  
    Ocena: 15
    Witam jak w opisie wyżej znikło mi zasilanie złacza diagnostyczego.
    Czy może jest gdzieś jakiś bezpiecznik ?lub ktoś wie gdzie szukać przyczyny? diagnozowałem auto 4 razy sondą clip wszystko było ok,po podpięciu sady po raz ponowny zasilania brak na gnieździe ,myslałem ze to sonda lecz diody przy podpięciu do vw się zapalaja,czyli sonda nie jest uszkodzona.Prosze o pomoc.Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 15743140
    markul20
    Poziom 8  
    Mógł bys kolego określić mniej wiecej które to bezpieczniki? w kabinie pod kierownicą w schowku czy może gdzies koło akumulatora ?
  • Pomocny post
    #4 15744977
    złowrogi_boncur
    Poziom 27  
    Ocena: 420
    W środku auta, raczej załącz zapłon i kontrolką sobie sprawdzaj.
  • REKLAMA
  • #5 15750373
    markul20
    Poziom 8  
    Nie ma żadnych bezpieczników niestety ,jakieś pomysły?
  • REKLAMA
  • #7 15782794
    markul20
    Poziom 8  
    Dzieki kolego za schemat.Okazał się spalony bezpiecznik 5A nazwa inject? nie pamietam dokładnie ,po wymianie śmiga jak należy.Temat uważam za zamknięty.Pozdrawiam

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłosił problem z brakiem zasilania na złączu diagnostycznym w Renault Laguna 1 1,9DTI. Po kilku próbach diagnozowania za pomocą sondy Clip, zasilanie zniknęło. Uczestnicy dyskusji sugerowali sprawdzenie bezpieczników, jednak użytkownik nie znalazł ich w kabinie ani w okolicy akumulatora. Ostatecznie, po uzyskaniu schematu złącza OBD, okazało się, że przyczyną problemu był spalony bezpiecznik 5A, który po wymianie przywrócił zasilanie.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA