Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Thompsonic TS293 Car Audio - schemat ???

Kris2404 01 Jul 2005 13:11 1018 0
    Kris2404
    Level 11  
    Witam poszukuję pilnie schematu do tego zabytku jak w temacie.
    jest w bazie schemat do TS298 , ale niestety brak jest kawałka z końcówką mocy,a z tym właśnie jest problem. Zmieniłem kość z KIA6210AH na mocniejszą TA8221AH i moc niby jest , ale kość się grzeje diabelsko. Wszystkie wyjścia z kostek są 1:1, kości różnią sie tylko powerem.
    Pomierzyłem napicia DC na wyjściach - końcówki są oczywiście różnicowe - i na jednym jest ok 100-150mV DC , a na drugim 800-900mV DC. W PDFie podają Max Output Offset , przy Vin=0V ma być od -100 do +100mV. Co jest grane , kość nowa - Toshiba , kupina w sklepie, jak zrównoważyć te "cenzuralne" napięcie na wyjściu.

Pozdr
    Krzysztof W-wa

Dodano po 1 [godziny] 41 [minuty]:

Ok znalazłem przyczynę, trzeba wymienić elektrolity na wejściach pin 2 i 7( 4,7 mikro) i od we. odwracających pin 3 i 6 - (47mikro). Sprawdziłem potem omomiarką przepuszczał jeden od wejścia 4,7 mikro, ale profilaktycznie zminiłem 4 szt. Po wymianie na wyjściach wzmacniaczy jest super , na jednym różnica to ok 35mV DC , na drugim wyjściu ok 38mV DC, kość o połowę chłodniejsza - ponieważ stała składowa nie wali przez kość po głośnikach.
    PS może niech moderator przesunie to do inego działu niż schematy - pozdrawiam

Krzysztof W-wa