Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Citroen C2 1.4 HDI - Nierówna praca silnika na wolnych obrotach.

luxik1988 21 Jun 2016 13:16 17340 7
    luxik1988
    Level 9  
    Witam!

Posiadam Citroena C2 1.4HDI z 2005 roku. Silnik pracuje nierówno na wolnych obrotach tak, jakby nie działał na jednym cylindrze. Po dodaniu gazu silnik zaczyna pracować normalnie, a po odjęciu gazu znowu pracuje nierówno. Czy mógłby ktoś mi pomóc w znalezieniu przyczyny i usunięciu tej usterki? Podrawiam i oczekuję na Waszą odpowiedź. Aha, silnik ma przejechane 150tys. km.
    piotrek22101
    Level 39  
    Jeden wtryskiwacz ma problemy. Trzeba by przeczyścić.
    luxik1988
    Level 9  
    Jak mógłbym to zrobić? Czy mógłbym użyć jakiegoś środka czyszczącego wtryski, dolewając go do paliwa, czy trzeba jakoś inaczej?
  • Helpful post
    piotrek22101
    Level 39  
    Czasami pomaga taki płyn do zbiornika wlać,zależy jak zabrudzony jest wtrysk. Ja dolewam STP czarny.
    Anonymous
    Level 1  
    robi1214
    Level 31  
    Trzeba wyjąć wtryski i wymyć końcówki w myjce ultradźwiękowej - stoi jedna końcówka , przy większym ciś. zaczyna pracować.
    Damianki
    Level 2  
    Witam objawy czy są tez takie że jak się włącza bieg dwójkę to auto zaczyna zagrzechotać i zgasnąć czy to faktycznie to czujnik ciśnienia paliwa??????
    Damianki
    Level 2  
    Witam dzięki KotBury2 naprawiłem swoja cytrynę w sumie żony ale ja naprawiałem winowajcą okazał się czujnik ciśnienia paliwa znajduje się po EGR najlepiej się dostać ja zdemontowałem podstawę akumulatora klucz nasadowy 27 głęboki i poszedł bardzo fajnie ja za swój zamiennik dałem w sklepie ARKO 155 zł po rabacie w Edpolu miał być oryginał na zdjęciu był taki ale przy zakupie okazał sie taki sam jak kupiłem później tylko 80 zł droższy. Autko od pierwszego startu ok kontrolka znikła. powiem Wam komputer dużo pomógł zdiagnozować usterkę POLECAM