Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Jaki telefon z ekranem 5"?

22 Jun 2016 11:25 735 15
    User removed account
    User removed account  
    jacekko63
    Level 31  
    Polecam Xiaomi Redmi 2, dobry telefon solidnego producenta.
    cxzcxz123
    Level 32  
    Jak zależy ci przede wszystkim na baterii, a nie na wydajności to może:
    Blackview BV5000
    Doogee X5 MAX
    Oukitel K4000
    Jiayu G4S - według mnie najlepiej ten kupić jeśli go znajdziesz (np. używany na olx.pl)
    Rybus85
    Level 23  
    Za ten hajs to celuj tylko w "chińczyki". Xiaomi będzie dobrym wyborem :)
    cxzcxz123
    Level 32  
    Rybus85 wrote:
    Xiaomi będzie dobrym wyborem :)

Tylko, że w tej cenie Xiaomi nie ma nic ciekawego. Dopiero między 500 a 600 zł można by poszukać Xiaomi Redmi Note 2 albo co lepiej to Xiaomi Redmi 3 ale i tak używany a nie nowy.
    krolm100
    Level 12  
    Wszyscy mówią chinczyki.. a j powiem luamia, dokładnie Lumia 535, miałem używałem i byłem zadowolony, zmieniłem ze względu na słabe wsparcie dla aplikacji, poza tym świetny telefon w małym budżecie
    Rybus85
    Level 23  
    Też z żoną mieliśmy Lumie. Ja 930 żona 735. Świetne telefony ale aplikacje tragedia.
    cxzcxz123
    Level 32  
    Rybus85 wrote:
    Świetne telefony ale aplikacje tragedia.

I dlatego je odradzam, porażka. Kolega miał jedną to na lekcji mu się zepsuła. Niby telefon działał ale pokazywał się tylko ekran odblokowywania. Po odblokwaniu czarny ekran, tylko pasek powiadomień było widać. Nic poza odbieraniem rozmów nie mógł na tym telefonie zrobić i oddał na gwarancję. Co dalej to nie wiem.
    Rybus85
    Level 23  
    Dla kogoś kto potrzebuje głównie do tego do czego służy telefon to jak znalazł :) Do tego Internet i podstawowe aplikacje. No i telefony pancerne że hej :) Ja uciekłem przez ich politykę i problem z apkami i akcesoriami...
    A wracając do tematu to szukaj Xiaomi. Przejrzyj portale i może uda Ci się znaleźć nawet jeszcze na gwarancji.
    ElektronicznyMichal
    Level 20  
    Dokładnie, co komu po dobrym telefonie bez dostępu do wielu przydatnych aplikacji. W tej cenie celowałbym również w telefony typu xiaomi. Ewentualnie doskładaj troche do redmi 3. Bez sensu mieć na siłę 5 cali skoro masz mieć rozdziałke 540 x 960 px jak np w lumii 535.
    User removed account
    User removed account  
    Rybus85
    Level 23  
    To trochę hajsu brakuje do "znanych" ...
    cxzcxz123
    Level 32  
    To może sony Xperia Z - myślę, że spokojnie ją znajdziesz w tej cenie. Ale najpierw poszukaj Galaxy s4 - do 450 pewnie będą tylko poturbowane egzemplarze (może jakiś mniej pokiereszowany się trafi) ale do 500 powinieneś znaleźć spokojnie w dobrym stanie.
    Rybus85
    Level 23  
    Sony to miernota. Bardzo słaba sprzedaż(spadli poza 10-tkę razem z Nokią),pękające wyświetlacze, nakładka systemowa jakby się zatrzymali 5lat temu. Ogólnie tragedia ze sprzedażą tego nawet później.
    cxzcxz123
    Level 32  
    Rybus85 wrote:
    Sony to miernota. pękające wyświetlacze, nakładka systemowa jakby się zatrzymali 5lat temu.

Jak już krytykujesz to podaj lepszy telefon w tej cenie. Lumia na pewno jest gorsza (przynajmniej według mnie).

Rybus85 wrote:
    Sony to miernota. Bardzo słaba sprzedaż(spadli poza 10-tkę razem z Nokią). Ogólnie tragedia ze sprzedażą tego nawet później.

Czyli według Ciebie ilość sprzedanych egzemplarzy znaczy o tym czy telefon jest dobry? Najpopularniejszym producentem jest chyba Samsung i z tego co wiem to on sprzedaje najwięcej telefonów, a wszystkie jego telefony poza główną seria (tzn. np. Galaxy s4, s5 itp.) to są śmieci biorąc pod uwagę ich cenę w stosunku do możliwości i jakości telefonu. Jakoś np. LeTV czy LeEco mało smartfonów sprzedaje ale są to bardzo dobre smartfony za rozsądną cenę.
    Rybus85
    Level 23  
    Nie znam osoby zadowolonej z Sony :) A jak sprzedawałem poprzedniego G3 to dziennie kilkanaście propozycji miałem czy zamienię za Sony takie a takie :) Pęka każda seria od 1 do 5. To fakt potwierdzony przez wielu moich znajomych i rodzinę. Sony tanie bo jak pisałem nikt tego nie chce. Zobacz ceny jak wychodziły i jak szybko spadały. Dlatego pisałem że trzeba dołożyć trochę więcej hajsu albo celować w Xiaomi(co byłoby najlepszym wyborem za te pieniądze)