Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

zmywarka Whirlpool ADG 6600 nie uruchamia mycia (pompy obiegowej)

pablo.ww 22 Cze 2016 21:58 621 6
  • #1 22 Cze 2016 21:58
    pablo.ww
    Poziom 7  

    Witam
    Zmywarka adg 6600 startuje nabiera wodę i staje. Raz się udało że pompa myjąca się załączyła (grzanie też zadziałało). Dioda zaczyna migać 6 razy.
    Filtry wyczyszczone, odpływ jest ok, zasilanie w wodę też jest, popa odpływowa działa ok, pompa obiegowa też jest sprawna ale się nie uruchamia.
    Pomocy

    0 6
  • #2 22 Cze 2016 23:07
    nares
    Specjalista AGD

    pablo.ww napisał:
    pompa obiegowa też jest sprawna

    Jak to sprawdziłeś?

    0
  • #3 23 Cze 2016 07:06
    pablo.ww
    Poziom 7  

    Czyściłem ją i w środku nie jest uszkodzona a podłączona pod zasilanie uruchamia się.

    0
  • #4 23 Cze 2016 10:28
    Janek_15
    Poziom 13  

    Napięcie na pompie podczas pracy?

    1
  • #5 26 Cze 2016 12:08
    pablo.ww
    Poziom 7  

    Witam
    Wiec jest tak programator podaje napięcie na pompę obiegową a ona nie zaskakuje. Jak ją stuknąłem to ruszyła ale jak była czyszczona to chodziła bez problemu.
    Ktoś ma jakiś pomysł?? Czy wymiana pompy jest po prostu nieunikniona i nie warto się dalej bawić?? dzięki za pomoc

    0
  • #6 26 Cze 2016 12:48
    cezet
    VIP Zasłużony dla elektroda

    pablo.ww napisał:
    Czy wymiana pompy jest po prostu nieunikniona i nie warto się dalej bawić?

    Oczywiście.

    0
  • #7 27 Cze 2016 12:52
    pablo.ww
    Poziom 7  

    Teraz działa a jak ja zamontuje pod meblami przestanie a na pompę trzeba poczekać 3 dni. Prawa Murphy'ego...
    dzięki za pomoc
    zamykam

    0