Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

skoda fabia 1.4 16V wyciek oleju ze skrzyni biegów

grzesiek 49a 25 Jun 2016 09:57 3624 5
    grzesiek 49a
    Level 8  
    Witam mam problem z uszczelnieniem półosi skrzyni biegów w fabii 1.4 16V 2004rok dwa razy mechanik wymieniał zimeringi na półosiach sprawdzał stan półosi i ewentualnych luzów w skrzyni wszystko jest okej, a wycieki bez zmian.
  • Helpful post
    cezars65
    Level 24  
    Użyć pierścienie uszczelniające oryginalne. Przed montażem wyjąć z nich sprężynkę i delikatnie ją skrócić - zmniejszy się jej średnica i zacznie wargę uszczelniacza lepiej dociskać do powierzchni półosi . A widziałeś naocznie jak wyglądają powierzchnie ślizgowe na pólosiach w miejscach współpracy z uszczelniaczami w twoim aucie. Nie ma rowka?, czy opierasz się na tym co mówi mechanik.
    grzesiek 49a
    Level 8  
    zimeringi miały być dobrej firmy ,półosi nie widziałem, jedna była wymieniana ale na używaną bo zamówiona przyszła inna i nie pasowała,
    adroit
    Level 12  
    Trzeba zwrócić uwagę, bo często mechanicy wbijają simering młotkiem co powoduje że spada sprężynka i Simering nie uszczelnia. Simering trzeba wciskać przyżądem i będzie ok. Pozdrawiam
    grzesiek 49a
    Level 8  
    Muszę poczekać do przyszłego tygodnia ale sprawdzę jeszcze odpowietrznik skrzyni
    grzesiek 49a
    Level 8  
    kupiłem oryginalną oprawkę i uszczelniacz.
    Wymieniona została jeszcze pęknięta mosiężna panewka na półosi
    Jest dobrze
    Dziękuję i pozdrawiam.