Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

TP-LINK TD-W8960N - aktualizuje DDNS tylko po restarcie

rydzyk673 25 Cze 2016 16:37 1149 13
  • #1 25 Cze 2016 16:37
    rydzyk673
    Poziom 9  

    Witam.

    Problem mam z aktualizacja adresu WAN po DDNS do darmowego no-ip.com
    Niby wszystko ok bo aktualizuje sie adres ale tylko wedy gdy włacze router na nowo. tymczasem gdy router chodzi a zerwie sie połaczenie z neo lub neo samoczynnie zerwie połączenie po 24h to nie przesyła nowego adresu IP.

    wgrałem nowszy soft do routera i bez zmian. czy jest jakaś ukryta opcja o której nie wiem ?

    0 13
  • #2 25 Cze 2016 18:20
    jimasek
    Moderator - Sieci, Internet

    Która to wersja sprzętowa W8960N?

    0
  • #3 25 Cze 2016 21:46
    rydzyk673
    Poziom 9  

    jimasek napisał:
    Która to wersja sprzętowa W8960N?


    V4
    czy to cos zmienia ?

    0
  • #4 26 Cze 2016 11:55
    jimasek
    Moderator - Sieci, Internet

    Pokaż zakładkę Status TP-linka i samą konfigurację DDNS na twoim routerze

    0
  • #6 26 Cze 2016 12:40
    jimasek
    Moderator - Sieci, Internet

    Na stronie domenowej zostaje stary adres IP?

    0
  • #7 26 Cze 2016 12:46
    rydzyk673
    Poziom 9  

    po zalogowaniu do no-ip.com jak wejde w moja domene to widnieje stary adres IP. zmienia sie dopiero jak odpale router na nowo.

    po wyjeciu kabelka od neo i ponownym wpieciu adres sie juz nie aktualizuje, to samo po 24h auto rozłaczeniu brak aktualizacji ip.

    0
  • #8 26 Cze 2016 12:51
    jimasek
    Moderator - Sieci, Internet

    Nie słyszałem o problemach z DDNS na tym modelu. Można sprawdzić jeszcze logi z samego routera jak to wygląda kiedy jest poprawne odświeżenie adres a kiedy nie.
    Co bym jeszcze zmienił to DNS-y na te od operatora (194.204.159.1 i 194.204.152.34) i spróbował z inną nazwą domenową.

    0
  • #9 26 Cze 2016 15:12
    rydzyk673
    Poziom 9  

    kombinowałem juz na wszystke sposoby. inne nazwy hasta, inne dnsy, nawet hard reset routera i reczna konfiguracja od nowa. w logach widac ze po restarcie router wydaje komunikat przekazania numeru IP a po samoczynnym zerwaniu łacza juz tego komunikatu niema. poprostu uwalony router, to dziwne bo jeszcze tydzien temu działało to normalnie.

    potrzebuje tego do monitoringu. w rejestratorze tez mam ddns ale jak zmusic rejestrator do wysyłki nowego IP ? ddam ze do tego "uwalonego" routera po lanie jest wpiety inny router tplinka i tez ma ddns do noip ale niewiem jak go zmusic do wysyłki nowego adresu.

    0
  • Pomocny post
    #10 26 Cze 2016 17:10
    jimasek
    Moderator - Sieci, Internet

    Napisz lub zadzwoń do wsparcia niech chłopaki sprawdzą gdzie leży problem bo nie mam dostępu do tego routera w tej chwili - Link + jak możliwość sprawdź te logi.

    0
  • #11 26 Cze 2016 17:20
    rydzyk673
    Poziom 9  

    ok. napisałem. jak sie cos wyjasni dam znac.
    tymczasem dzieki za pomoc

    0
  • #12 09 Lip 2016 17:57
    jest_gites
    Poziom 1  

    Jeśli możesz to daj znać czy sobie z tym poradziłeś. Mam identyczny objaw na routerze TP-Link TD8950N. Walczę już z tym od jakiegoś czasu. Może to być wina routera bo przez pierwsze 2-3 miesiące wszystko pracowało jak należy. Teraz tylko przy restercie routera IP aktualizuje się w no-ip.org. Niestety brak aktualizacji w przypadku zmiany IP przez neostradę, lub przy wyjęciu samego kable z routera.

    0
  • #13 09 Lip 2016 21:09
    rydzyk673
    Poziom 9  

    po rozmowie tel z serwisem powiedzieli mi ze tp-linki na broadcomie (z tego co pamietam) maja taka własnie usterke. pracują nad tym problemem ale i tak nowy FW pojawi sie tylko no najnowszych wersji urzadzen. czyli do mojego napewno nie.
    Kupiłem innego tp-linka i tak rozwiazałem problem.

    0
  • #14 09 Lip 2016 22:01
    jimasek
    Moderator - Sieci, Internet

    Dzięki za informację w tym temacie. Wątek uważam za rozwiązany więc zamykam. W razie problemów zapraszamy ponownie do nas na forum.

    0