Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Orion 32LBT167D - Nie włącza się

irekher 25 Jun 2016 16:42 3423 3
    irekher
    Level 15  
    TV nie włącza się dioda led mruga , zero reakcji . Wymieniłem dwie pamięci SPI ,wgrałem wsady dostępne na forum z tematu" Orion 32LBT731 - potrzebny wsad pamięci" i nadal dioda led nadal mruga . Przed wymianą po włączeniu dioda świeciła cały czas dopiero po włączeniu pilotem zaczęła mrugać. Teraz mruga od razu po włączeniu do sieci. Zamiast pamięci W25Q16 pamięć firmy WINBOD zastosowałem pamięć SST25VF016D firmy SST, ale to chyba nie ma znaczenia. Napięcia na wyj. zasilacz to 3,2V 12V i 29V . Może ktoś miał podobną usterkę . Z góry dziękuje za wszelkie podpowiedzi.
    mirex
    Level 43  
    Pisownia, owszem, ważna. Ale tu chyba dużo więcej brakuje. Szczególnie w dziale TV LCD Plazma Serwis.
    irekher wrote:
    Zamiast pamięci W25Q16 zastosowałem SST25VF016D,ale to chyba nie ma znaczenia.

Może nie ma, może ma. Nie rozumiem w czym problem, aby zastosować oryginalną.

Nie rozumiem dlaczego mam szukać czegoś takiego:
    irekher wrote:
    wgrałem wsady dostępne na forum z tematu" Orion 32LBT731 - potrzebny wsad pamięci"

zamiast klepnąć sobie w linka. ;)
    A dlaczego uważasz, że powinno zadziałać poprawnie od modelu 32LBT731?
    rob1
    Level 24  
    Jeśli procesor będzie sprawdzaŁ ID pamieci to ta którą wstawiłes nie podejdzie.
    Nawet jeśli ruszy na wsadzie od 32LBT731 to będziesz miał problemy z matrycą i głowicą też.
    irekher
    Level 15  
    Miałeś racje rob1 rzeczywiście procesor sprawdza ID. Wstawiłem stare pamięci z nowym wsadem,którego zamieściłem w dziale "wsady pamięci" i TV ruszył. Dziękuje za wszelką pomoc. Temat zamykam.