Witam wszystkich.
Mam zagadkę:
Leon 1P 2007r BLS, climatic, klima nie startuje.
Czynnik jest, kompresor klimy sprawny (po podaniu zasilania na zawor N280 układ działa)
Wszystkie parametry w climatiku OK. Temperatury, ciśnienie czynnika etc.
Climatic Grupa 001 pole 1: wartość: 012 (wyłączenie układu klimatyzacji na polecenie sterownika silnika)
No to idziemy do ecu silnika.
Kodowanie oczywiście prawidłowe (50031)
Grupa 063 pole 4 wartość 16 (wyłączenie na skutek fazy uruchamiania) O co chodzi?
Tak pokazuje VAS a VCDS Group 63 pole 4: widnieje wartość oczywiście także 16 która VCDS opisuje jako: Shut-Off Start Condition.
Wszystkie inne parametry w ecu silnika ok, temperatury, ciśnienie czynnika etc.
Czy ktoś spotkał się z takim przypadkiem albo może mi podpowiedzieć co to jest: wyłączenie na skutek fazy uruchamiania tłumaczenie vas albo: Shut-Off Start Condition?
Poproszę o pomoc

Mam zagadkę:
Leon 1P 2007r BLS, climatic, klima nie startuje.
Czynnik jest, kompresor klimy sprawny (po podaniu zasilania na zawor N280 układ działa)
Wszystkie parametry w climatiku OK. Temperatury, ciśnienie czynnika etc.
Climatic Grupa 001 pole 1: wartość: 012 (wyłączenie układu klimatyzacji na polecenie sterownika silnika)
No to idziemy do ecu silnika.
Kodowanie oczywiście prawidłowe (50031)
Grupa 063 pole 4 wartość 16 (wyłączenie na skutek fazy uruchamiania) O co chodzi?
Tak pokazuje VAS a VCDS Group 63 pole 4: widnieje wartość oczywiście także 16 która VCDS opisuje jako: Shut-Off Start Condition.
Wszystkie inne parametry w ecu silnika ok, temperatury, ciśnienie czynnika etc.
Czy ktoś spotkał się z takim przypadkiem albo może mi podpowiedzieć co to jest: wyłączenie na skutek fazy uruchamiania tłumaczenie vas albo: Shut-Off Start Condition?
Poproszę o pomoc