Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Nie działają skróty klawiszowe

Sekusz 26 Jun 2016 21:08 21939 6
    Sekusz
    Level 2  
    Witam, od niedawna nie działają skróty klawiszowe. Mam ten sam problem, co kolega w tym temacie https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic2690311.html.
    Niestety w tamtym temacie nie jest napisane co zrobić, tylko w co wejść.
    Napiszę już, że raczej jest to problem z klawiszami trwałymi (pewnie coś pozmieniałam i teraz nie wiem jak naprawić). Przed chwilą robiłem przywracanie systemu i nic nie dało. Podczas próby zrobienia skrótu klawiszowego ctrl+c jedyne co się dzieję, to słyszę tylko dźwięk, taki "bźdynk".

Dzięki z góry za pomoc :)
    master-007
    Moderator on vacation ...
    Tak masz? (Nie napisałeś jaki masz zainstalowany system).

Odinstaluj z poziomu Menedżera urządzeń sterowniki klawiatury a następnie zrestartuj komputer.
    Sekusz
    Level 2  
    Mam windows 7. Tak samo jak Ty mam na screenie. Przed chwilą odinstalowałem sterownik klawiatury, urochomiłem komputer ponownie i po włączeniu zainstalował się automatycznie sterownik, po czym trzeba było uruchomić komputer ponownie, tak też zrobiłem, ale problem nadal występuje.
    master-007
    Przy tym ustawieniu u mnie wszystko działa normalnie. Bezpośrednio przed tym jak skróty zaczęły działać w inny sposób niż dotychczas instalowałeś lub aktualizowałeś jakieś oprogramowanie? Wrzuć screen z "Programy i funkcje", być może jedna z aplikacji rezerwuje skróty. Skróty nie działają zarówno w aplikacjach pakietu Office jak i w przeglądarce? To jest laptop? Jeśli tak, użyj skrótu alt+ctrl+fn.
    Sprawdź jeszcze to menu:
    Sekusz
    Level 2  
    Właśnie nic nie instalowałem. Jedyne co, to pobrałem hurt world'a, ale pirata, więc nie musiałem nic instalować tylko pobrać i grać. Mam komputer nie laptop. Tutaj masz ssy:
    Nie działają skróty klawiszowe Nie działają skróty klawiszowe
    Skróty nie działają w przeglądarce i w aplikacjach Office'a też nie działaja.
    Przed chwilą zauważyłem, że przyciski 5 i 6 też nie działają.
    master-007
    Sprawdź jeszcze ustawienia klawiszy filtru.
    Podobne problemy, o których informacje można odnaleźć w sieci najczęściej rozwiązuje odświeżenie sterownika. Klawiatura jest na pewno sprawna? Możesz podłączyć ją do innego urządzenia w celu sprawdzenia?
    Sekusz
    Level 2  
    Klawiatura jest sprawna, bo sprawdzałem u kolegi. Mam tak samo jak na ss'ie. Próbowałem już odinstalowywać sterownik i instalować i nic. Mam najnowszą wersję sterownika.