Planuję budowę instalacji antenowej w domu jednorodzinnym na multiswitchu Terra MR-508 aktywna TV naziemna, jedna antena/konwerter SAT i 8 gniazd abonenckich RTV/SAT firmy Signal. Do toru TV naziemnej będą podłączone dwie anteny pasywne typu UHV i FM poprzez zwrotnicę AMS. Moje pytanie jest takie, czy mogę użyć tego multiswitcha w sytuacji, kiedy tymczasowo nie planuję podłączać do instalacji anteny satelitarnej a jedynie anteny UHV i FM? Czy jeżeli mogę to w niepodłączone 4 wejścia od konwertera SAT muszę wmontować rezystory obciążeniowe 75 Om? Czy jeżeli jakieś wyjście od tego multiswitcha (zapasowe) nie będzie narazie zakończone gniazdem abonenckim to powinno zostać obciążone rezystorem 75 Om? Czy takie gniazdo końcowe abonenckie działa także jako terminator zakończeniowy/obciążeniowy 75 Om nawet jeśli w danej chwili żaden odbiornik nie jest do niego podłączony? Czy w takiej konfiguracji (bez anteny SAT) instalacja dla pozostałych anten będzie prawidłowo pracowała? Akurat tak się złożyło, że posiadam taki multiswitch i chciałbym go już teraz wykorzystać tak, że w późniejszym czasie kiedy będę chciał podłączyć antenę SAT pozostanie tylko do wejść tego multiswitcha podłączyć konwerter SAT. Z góry dziękuję za wszelkie wyjaśnienia w tym temacie.