Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

WEKTA TK6 problem z podłączeniem POMOCY!!!!

myshaa 02 Jul 2005 00:49 1258 2
    myshaa
    Level 11  
    Witam! Mam problem :) Instalacja 4-zylowa i jak to wszystko podlaczyc. Wydaje mi się, ze zlokalizowalem wywolanie (1) "zielony" i mase (2) "bialy" . tzn z po wcisnieciu mojego numeru na centralce u mnie dzwoni. Nie mam jednak pewnosci, ze dobrze trafilem, bo gdy jeden z kolejnych przewodow "czerwony" podlaczam pod słuchawke (3) to slysze glos z dolu, ale jednoczesnie zalacza się rygiel w drzwiach (bez wcisnietego przycisku otwierania drzwi). Takze rozne kombinacje jumper'ow nie przynosza rezultatu. Prosze o rade w jaki sposob zidentyfikowac, "co do czego", " ktory do którego" . Miernik wskazuje (domyslam się ze bialy to masa):
    -bialy+czerwony=ok. 18V
    -biały+niebieski=ok. 6V
    -bialy+zielony= ok. 0V
    Pomozcie!! Pamietam ze w starym aparacie byl jakis kondensator, ktory laczy dwa przewody. Moze tu tez trzeba go zamontowac. i co z tymi jumper'ami?? Na pudelku pisze, ze zewrzec oba, na innych forach pisza, ze tylko jeden... o co chodzi??
    ak_vega
    Level 14  
    Witam!
    Spróbuj przeanalizować schemat i instrukcję; tu podaję link do strony www.wekta.com.pl/files/structure/ 40/2/Instrukcja%20TK6%20z%20rysunkami.doc
    Gdyby były dalej problemy to muszę się sam zagłębić w te niuanse......
    myshaa
    Level 11  
    Temat uwazam za zamkniety - przez przypadek wpadlem jak zrobic podlaczenie w tym domofonie (kable idenyfikowalem prawidlowo, zmienilem tylko zworke - zwarłem dwa srodkowe pIN'y i wszystko dziala)