Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Behringer SUPER-X PRO 2310 podłączenie

alan385 29 Jun 2016 11:19 2484 3
    alan385
    Level 2  
    Witam. Jest to mój pierwszy temat na forum, więc przepraszam, jeśli umieściłem go w złym dziale.
    Dzisiaj kurier przywiezie mi Behringer SUPER-X PRO 2310. Posiadam 2 wzmacniacze fane digital AMP1000. Wzmacniacz ma 2x500RMS przy 4R oraz 2x300 przy 8R. Na jednym wzmacniaczy mam podpięte 2 kolumny szerokopasmowe 400RMS 8R. Na drugim zamierzam podpiąć 2 niewielkie basy, za których budowę się wkrótce wezmę.
    Moje pytanie jest następujące. Jak podłączyć oba wzmacniacze do crossovera, aby szerokopasmówki dostawały >200Hz, a basy <200Hz? Będę wdzięczny za opis, oraz zdjęcia. Kolejnym moim pytaniem jest jakie przewody zastosować do połączenia obu wzmacniaczy z crossoverem, oraz crossovera z mikserem. Mikser mam na RCA. Przewody mogą być krótkie, ponieważ całość będzie wrzucona w rack. Chodzi mi o konkretne przewody. Najlepiej, jakby ktoś wrzucił linki do aukcji allegro z przewodami, jakie są mi potrzebne. Sprzęt, który posiadam jest jak widać amatorski i raczej średniej jakości, dlatego też nie chcę bardzo drogich przewodów. Podsumowując, potrzebuję rady jak podłączyć 2 wzmacniacze do crossa, oraz corss do wzmacniacza i jakie przewody zastosować(linki do aukcji).
    Z góry dziękuję za zainteresowanie i odpowiedź
    House System
    Level 18  
    Witaj, poszukaj, powszechna wyszukiwarka nie "gryzie". O tym typie cross'a zapytań jest dużo wystarczy poszukać.. A co do mikser'a to musisz zastosować kabel RCA-XLR.
    Pozdrawiam.
    House System.
    alan385
    Level 2  
    Odpowiedzi typu "wyszukiwarka nie "gryzie"" są zbędne. Nie chce Pan/Pani udzielić odpowiedzi, to proszę tego nie robić. Głupie odpowiedzi tego typu są zbędne i irytujące.
    Przewody już zamówiłem, poradziłem sobie z problemem.
    Temat do zamknięcia.
    398216 Usunięty
    Level 43  
    alan385 wrote:
    Odpowiedzi typu "wyszukiwarka nie "gryzie"" są zbędne.
    A czemu się dziwisz? Instrukcja obsługi (User Manual) w łapki i czytać. Samemu się nie chciało, to czemu Koledze miało się chcieć?