Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Dobór zestawu car audio. Volvo 740 sedan.

Kuleszowski 07 Jul 2016 14:52 1140 1
    Kuleszowski
    Level 1  
    Witam. Potrzebuję pomocy w doborze odpowiedniego zestawu car audio do kwoty 500zl. W zestawie chciałbym mieć 4 głośniki do fabrycznych otworów w Volvo 740 sedan, subwoofer a właściwie tube posiadam tylko niestety na ten moment nie potrafię podać parametrów oraz wzmacniacz pod ten zestaw oraz jakieś radio niedrogie. Średnica głośników z tego co wiem to 140mm, ale jakby co to da radę przerobić ;) Sam niestety nie orientuje się za bardzo w tych kwestiach, gdyż jest to moje pierwsze auto. Chcę drzwi wygluszyc. Jeżeli ktoś mógłby dobrać fajny zestaw to byłbym bardzo wdzięczny.
    Z góry dziękuję i pozdrawiam.
    kolibercio
    Level 18  
    Do 500zł bardziej opłacalne jest kupno używanego sprzętu. Ale zaproponuję nowe.
    Jeśli chodzi o radio, Pioneer ma dość dobre budżetowce. Proponuję Pioneer MVH-180UB +- 180zł
    W drzwi przód wchodzą 130mm. Wygłuszanie drzwi w takim budżecie jest bez sensu.
    Wybierz więc najtańsze 130 jakie będą w sklepie następnie odetnij je w radiu na 160Hz.
    Wzmacniacz w tym przypadku do samego subwoofera. Blaupunkt EMA-255, Magnat Edition Two, coś tego pokroju.