Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Chrysler Grand Voyager, swiatła nie gasną, gong dzwoni po wyjęciu kluczyka

giedorek 07 Jul 2016 19:06 1815 6
    giedorek
    Level 10  
    Witam
    Jestem posiadaczem Chrysler Grand Voyager 2.5 crd 2003

Mam problem.
    Nie wyłączają mi się światła i jak wyjmę kluczyk gong dzwoni sygnalizujac że kluczyk jest w środku.
    Mało tego.
    Wyjąłem i rozlaczylem przełącznik świateł i objawy te same. Całkowicie rozłączyłem wtyczkę stacyjki i włącznik świateł i dalej gong dzwoni że kluczyki w stacyjce i światła dalej świecą.
    Wymieniłem plastikowy włącznik gdzie podłącza sie wiązkę kabli do stacyjki i wciąż to samo.
    Po wyjęciu bezpiecznika światła gasną po jakimś czasie a gdy przekrece stacyjke i odpalę silnik światła się włączają.

Nie wiem co robić.
    Proszę o pomoc
    Pozdrawiam
    Arek
    darfur5
    Level 34  
    Gong mówi ci,że wyciągłeś kluczyk ze stacyjki i nie wyłączyłeś świateł a do tego na pewno otworzyłeś drzwi .A zrób ten sam manewr z wyciągnięciem kluczyka i nie otwieraj drzwi co się będzie działo.
    giedorek
    Level 10  
    Witam
    Dziękuję za odpowiedź.
    Gong przestaje brzeczec jak tak zrobię

Dodano po 5 [minuty]:

Jak rozlacze włącznik świateł światła gasną ale przy otwartych drzwiach dalej gong dzwoni że światła włączone

Dodano po 2 [minuty]:

Przy rozlaczonym wlaczniku świateł jak przekrece kluczyk światła się włączają
    darfur5
    Level 34  
    A ty nie masz tam zamontowanego automatycznego ustrojstwa włączania świateł(dziennych lub mijania) , może tam jest feler? Mimo rozłączenia wtyczki komputer i tak widzi ,że światła się palą.Lub coś się dzieje z instalacją.
    giedorek
    Level 10  
    Nie mam czegoś takiego. Zawsze wlaczalem i wylaczalem światła ręcznie.
    Jest to podstawowa wersja bez żadnych dodatków.
    Po wyjęciu bezpiecznika 10D 20 Amper gong przestaje dzwonić a światła gasną po minucie.
    Gdy przekrece kluczyk światła się zapalaja same pomimo rozlaczonego wlacznika świateł i braku bezpiecznika ale wtedy nie mam radia. Reszta dziala prawidłowo. Gdy wyjmę kluczyki to też nie mam wtedy centralnego zamka.
    darfur5
    Level 34  
    No i na tym moja wiedza się kończy. Musisz kolego poczekać na mądrzejsze głowy.
    giedorek
    Level 10  
    Po mimo wszystko dziękuję za rady.
    Pozdrawiam
    Arek