Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Renault Scenic 2001 - Zanikające fale UKF po włączeniu kamery MIO MiVue568

rekdasz 07 Lip 2016 21:38 507 2
  • #1 07 Lip 2016 21:38
    rekdasz
    Poziom 9  

    Mam problem z oryginalnym radiem Scenica ( wersja na kasety ), w miejscach gdzie jest troszkę gorszy odbiór radia w głośnikach trzeszczy, aż do zaniku ( UKF na długich "jedynka" działa bez zmian ). Wystarczy, że wyjadę poza Kraków i mogę sobie pośpiewać sam. W chwili odpięcia wtyczki usb zasilającej kamerę "fale" powracają i radio gra jak dawniej. Zasugerowany doświadczeniami z cb radiem dodałem przed zasilaczem usb kamery filtr przeciwzakłóceniowy. Nic to nie dało, pod anteną zamontowałem wzmacniacz antenowy - efekt żaden.
    Zapytałem serwis MIO o co chodzi - uzyskałem odpowiedź :
    Problem dotyczy odbiornika radiowego który nie posiada dostatecznego systemu filtracji.
    Porady w niniejszej sprawie warto zasięgnąć u Producenta niniejszego urządzenia.

    Bardzo proszę o pomoc - co robić ?

    0 2
  • #2 07 Lip 2016 22:26
    ladamaniac
    Poziom 37  

    Wygląda na ściemę w wykonaniu Mio, prawdopodobnie sieje przetwornica w zasilaczu. Jak masz jakieś standardowe wejście do tej kamery, to podłącz inny zasilacz. Inna rzecz, radio pewnie nie było projektowane pod tego typu zakłócenia.

    0
  • #3 07 Lip 2016 23:45
    rekdasz
    Poziom 9  

    Zasilanie kamery leci kablem usb mini, różne zasilacze podłączałem. Dziwne jest to, że jak kamera działa na wewnętrznym akumulatorze nic złego się nie dzieje. Ona ma w sobie GPS ale to chyba nie problem.

    0
  Szukaj w 5mln produktów