Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Ford Fiesta 1.2 2008r MK7- Nie działające liczniki

tomek8988 07 Jul 2016 23:07 2724 8
    tomek8988
    Level 10  
    Witam
    Mam problem z fiestą, może ktoś będzie w stanie mi pomóc:)
    Na początku było to sporadycznie auto nie chciało odpalać migała dioda od immo, wiec zawiozłem liczniki do przelutowania, no i teraz jest tak usterka stała. Podpiąłem komputer i bład jest U0001 na szybka magistralę CAN.
    Podczas pierwszej próby uruchomienia auta nie daje sie uruchomić, podczas drugiej próby silnik sie uruchomi i zaraz zgaśnie, podczas trzeciej próby silnik sie uruchamia pracuje, ale obrotomierz nie działa i swiecą się kontrolki.
    podaje link do filmiku:
    https://youtu.be/xaxmUxUq6c8
    Może miał ktoś taki przypadek i wie co może być?
    z góry dzięki za pomoc

Rocznik, model, silnik ... ?
    Reg. 3.1.15. Tytuł powinien zawierać markę, model oraz skrótowy opis usterki.
    Mod.[CameR]
    marcin_70
    Level 21  
    Masz kolego błąd komunikacji.. czy da się zdiagnozować wszystkie moduły np licznik lub abs? Do sprawdzenia wiązka.. ostatnio robiłem taką mk6 1.25 niemal z identycznym objawami i winna była zalana wtyczka ecu..
    tomek8988
    Level 10  
    Jak to się dzieje to w ogóle nie mogę się połączyć :-/ a mówisz o jednostce silnika co jest zamocowana do pokrywy akumulatora?
    marcin_70
    Level 21  
    tomek8988 wrote:
    Jak to się dzieje to w ogóle nie mogę się połączyć :-/ a mówisz o jednostce silnika co jest zamocowana do pokrywy akumulatora?

Z niczym się nie łączy?
    Tak o ecu przy aku..
    tomek8988
    Level 10  
    Mam program sdprog i nie mogłem się połączyć :-/ no ja tam przeglądałem kostki były wilgotne, wyczyscilem i nie było poprawy
    tomek8988
    Level 10  
    Posiada ktoś schemat podłączenia licznika do owej fiesty?
    092290
    Level 9  
    Pomyśl o tym przylutowaniu ;D Może licznik jest wysadzony w kosmos ? następna sprawa to wiązka jak pisał kolega wyżej zaczni od kostek złoczy czy nie są zasniedziałe . ;)
    tomek8988
    Level 10  
    Przejrzałem kostki od ECU wyczyściłem je preparatem do styków, nic zasniedziałego tam nie widziałem. Liczniki też zostały przelutowane i nic nie pomogły.
    Założyłem nowe liczniki ale nawet żadna kontrolka się nie zapaliła, a poprawiłem styki od kostki pod licznikami i teraz żadna kontrolka się nie pali:/ Były też założone drugie używane, które miały być dobre ale nie było żadnej poprawy:/
    tomek8988
    Level 10  
    Bez liczników auto odpala:/ a komputerem nie można się połączyć z żadną jednostką:/ Kiedy są podpięte liczniki nie działają kierunkowskazy i wycieraczki na pracy czasowej szwankują:/